Cazul lui Serban Huidu, intre o expertiza si alta

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 01.02.2012 16:39 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

În continuarea cercetărilor efectuate în cauza privind accidentul de circulaţie petrecut pe raza localităţii Timişul de Sus, judeţul Braşov, în care se efectuează cercetări faţă de învinuitul HUIDU ŞERBAN-SEBASTIAN sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă (3 victime),s-a dispus efectuarea unei expertize tehnice privind împrejurările în care s-a produs accidentul rutier, informează Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. 

Obiectivele expertizei dispuse au avut în vedere inclusiv cererile formulate de aparţinătorii victimelor. În cadrul efectuării acestei expertize s-au desfăşurat activităţi care au inclus şi un experiment judiciar, ce a avut loc în cursul lunii ianuarie 2012 la locul producerii accidentului, la care au participat reprezentanţi ai părţilor implicate şi apărătorii acestora.

Expertiza dispusă urmează a fi efectuată în termen de 80 de zile de la momentul achitării costului. În cursul lunii decembrie 2011, costul a fost achitat.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov au depus demersuri şi au solicitat reducerea perioadei de timp necesară efectuării expertizei în vederea realizării scopului de soluţionare cu celeritate a cauzei. Experţi ai Laboratorului interjudeţean din cadrul Institutului Naţional de Expertiză Criminalistică au comunicat faptul că datorită volumului mare de activitate şi faptului că au competenţă extinsă la nivelul mai multor judeţe nu pot finaliza expertiza într-un termen mai scurt decât cel comunicat.

În cadrul cercetărilor au fost audiaţi mai mulţi martori, au fost depuse, în parte, actele medicale ale învinuitului traduse, urmând ca, după depunerea tuturor actelor medicale, să se dispună efectuarea unei expertize medico-legale cu privire la capacitatea învinuitului de a conduce autoturisme pe drumurile publice.

La efectuarea actelor de cercetare penală au asistat şi apărători ai părţilor vătămate, alături de cei ai învinuitului.

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov au dispus, la data de 18.10.2011, începerea urmăririi penale faţă de HUIDU ŞERBAN-SEBASTIAN.

Din probatoriul administrat până în acest moment al urmăririi penale a rezultat faptul că, la data de 16.10.2011, în timp ce se deplasa pe DN 1, în dreptul km. 149 din direcţia Predeal spre Braşov, aflat la volanul unui autoturism, învinuitul, în urma neadaptării vitezei la condiţiile de drum (carosabil ud), a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune cu o Dacia Logan ce venea din sens opus. În urma impactului a rezultat decesul ocupanţilor autoturismului Logan.

În dosar au fost formulate concluziile medico-legale privitoare la decesul celor 3 victime, stabilindu-se că moartea a fost violentă, fiind cauzată de hemoragii interne şi externe, consecutive, în principal, din cauza rupturilor de organe interne. De asemenea, la dosar au fost depuse şi rapoartele de expertiză medico-legală întocmite pentru celelalte persoane implicate în accident, stabilindu-se că cei doi minori au suferit leziuni ce necesită pentru vindecare sub 10 zile de îngrijiri medicale (fapt ce nu atrage răspunderea penală), iar celelalte două pasagere ale autoturismului au avut leziuni ce necesită pentru vindecare sub 60 de zile de îngrijiri medicale, precizând că nu formulează plângere prealabilă.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.