Ce (mai) fac CONSILIERII PERSONALI ai PRIMARILOR?... Cer SPAGA 40.000 euro si un BMW pentru organizarea de EVENIMENTE MUZICALE!...

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 03.05.2018 10:54 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus trimiterea in judecata, sub control judiciar, a inculpatului LOBDA FLORIN - NELU, la data faptei consilier personal al primarului municipiului Craiova, pentru infracţiunea de luare de mita in forma continuata.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au reţinut ca, in cursul anului 2010, inculpatul Lobda Florin-Nelu, in calitate de consilier personal al primarului municipiului Craiova, in schimbul exercitarii atribuţiilor de serviciu care constau in atragerea de sponsori pentru diverse evenimente organizate de Primaria Craiova, a pretins de la un om de afaceri, organizator al unui eveniment muzical (martor in cauza) o suma de bani reprezentand un comision din incasarile primite de organizatorul evenimentului cu titlu de sponsorizare de la mai multe societaţi care aveau lucrari in desfaşurare cu Primaria municipiului Craiova.
Ulterior, in baza acestei inţelegeri, in cursul anului 2011, inculpatul a primit in total suma de 214.880 lei.
In acelaşi context, in prima jumatate a anului 2012, inculpatul Lobda Florin-Nelu a pretins de la acelaşi om de afaceri suma de 40.000 de euro şi a primit de la acesta un autoturism marca BMW X6.

In cauza s-a dispus instituirea sechestrului asigurator asupra unor bunuri mobile şi imobile ce aparţin inculpatului.
De asemenea, aceeaşi masura s-a mai dispus şi asupra a 30 parţi sociale pe care inculpatul le deţine la doua societaţi comerciale.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Dolj cu propunere de a se menţine masurile asiguratorii dispuse in cauza.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.