Cea mai inalta distinctie a Romaniei este pentru infractori condamnati!....

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 15.03.2015 14:03 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Ordinul naţional „Steaua Romaniei” este cel mai vechi ordin naţional şi cea mai inalta distincţie oferita de statul roman.

Ordinul a fost creat in 1864 de Cuza şi a fost acordat in acea perioada intr-un numar redus.
Dupa proclamarea independenţei (1877), Carol I infiinţeaza acest ordin prin legea votata in 10 mai 1877.
A fost abrogat in 1948 şi reinfiinţat in decembrie 1998.
Au fost stabilite 5 grade pentru acest ordin: cavaleri, ofiţeri, comandanţi (comandori), mari ofiţeri, mari cruci.

Conform informaţiilor publice existente pe site-ul preşedintelui Romaniei, in data de 19 septembrie 2013, Adunarea Generala a ales Consiliul de onoare al Ordinului national „Steaua Romaniei”.
Astfel, presedinte al Consiliului de onoare este Ionel Haiduc, cavaler al Ordinului national „Steaua Romaniei” in grad de Mare Cruce.
Urmeaza Constantin Degeratu, cavaler al Ordinului National „Steaua Romaniei” in grad de Mare Cruce, Costin Georgescu, cavaler al Ordinului National „Steaua Romaniei” in grad de Mare Ofiter, Mircea Geoana, cavaler al Ordinului National „Steaua Romaniei” in grad de Comandor, Gabriela Firea, cavaler al Ordinului National „Steaua Romaniei” in grad de Ofiter, precum şi Ecaterina Andronescu, cavaler al Ordinului National „Steaua Romaniei” in grad de Cavaler.
Fara a mai vorbi de faptul ca, se pare, cea mai inalta distincţie a statului roman se ofera pe principii crepusculare, unor indivizi care nu s-au remarcat cu nimic in viaţa publica romaneasca decat aceea ca sunt oameni politici, cum ar fi chiar membrii consiliului de onoare (!!!) Mircea Geoana, Gabriela Firea şi Ecaterina Andronescu...  
Una peste alta, din acelaşi consiliu de onoare şi cavaler al Ordinului National „Steaua Romaniei” in grad de Mare Ofiter face parte şi Serban Bradisteanu, nimeni altul decat condamnatul la un an de inchisoare cu suspendare pentru piesa de teatru regizata impreuna cu fostul prim-ministru şi infractor condamnat Adrian Nastase...

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.