Ce-a uitat guvernul Victor PONTA? Sa gestioneze gunoaiele Romaniei...

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 26.05.2016 17:48 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Comisia Europeana indeamna Romania sa elaboreze planuri de prevenire a generarii de deşeuri şi de gestionare a deşeurilor in conformitate cu obiectivele legislaţiei UE privind deşeurile (Directiva 2008/98/CE) şi ale economiei circulare.

Planurile de gestionare a deşeurilor şi de prevenire a generarii de deşeuri constituie, de asemenea, o condiţie prealabila pentru utilizarea fondurilor UE.

Aceste planuri şi programe au drept scop reducerea impactului deşeurilor asupra sanataţii umane şi asupra mediului, precum şi utilizarea mai eficienta a resurselor in intreaga UE.

Romania a avut un plan de gestionare a deşeurilor pentru perioada 2003-2013, dar acesta nu a fost revizuit, prelungit sau inlocuit pentru perioada urmatoare.

De asemenea, Romania a ramas in urma in ceea ce priveşte prevenirea generarii de deşeuri: inca din decembrie 2013, ar fi trebuit adoptate planuri privind reducerea deşeurilor generate la sursa prin tehnici ameliorate de fabricaţie sau prin eforturi de stimulare a cererii de produse mai ecologice, cu mai puţine ambalaje.

Prin urmare, Comisia trimite un aviz motivat. Daca Romania nu ia masuri in termen de doua luni, Comisia poate sesiza Curtea de Justiţie a UE cu privire la aceasta cauza.

Totodata, Comisia Europeana a solicitat joi, 24 mai, Romaniei şi altor 20 de state membre, sa transpuna integral una sau mai multe dintre cele trei directive privind achiziţiile publice şi concesiunile.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.