Cei 3650 de disponibilizati de la Posta Romana primesc pomana de la Guvern

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 10.06.2015 16:53 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Guvernul va asigura fondurile necesare pentru aplicarea, in cursul acestui an, a unor masuri de protecţie sociala destinate salariaţilor care au fost disponibilizaţi la sfarşitul anului 2013 de la Compania Naţionala Poşta Romana S.A.

In acest scop, Executivul a aprobat, printr-o Hotarare, alocarea sumei de 23,2 milioane de lei din bugetul asigurarilor pentru şomaj pe anul 2015 pentru plata venitului lunar de completare persoanelor disponibilizate de la C.N. Poşta Romana S.A.
Acest venit lunar de completare se adauga indemnizaţiei de şomaj şi se acorda in baza OUG 36/2013 privind aplicarea in perioada 2013-2018 a unor masuri de protecţie sociala acordata persoanelor disponibilizate prin concedieri colective efectuate in baza planurilor de disponibilizare.

Conform OUG 36/2013, venitul de completare se acorda lunar, pe perioade stabilite diferenţiat in funcţie de vechimea in munca, respectiv:
# pentru 12 luni pentru persoanele care au o vechime in munca cuprinsa intre 3 ani pana la 10 ani,
# pentru 20 de luni pentru persoanele care au o vechime in munca cuprinsa intre 10 ani şi pana la 15 ani,
# pentru 22 de luni pentru salariaţii care au o vechime in munca cuprinsa intre 15 ani şi pana la 25 ani,
# pentru 24 de luni pentru salariaţii care au o vechime in munca de cel puţin 25 de ani.

Persoanele disponibilizate de la C.N. Poşta Romana S.A incepand cu septembrie 2013 au avut dreptul la venitul lunar de completare pe o perioada de maximum 24 de luni, in funcţie de vechimea in munca, incepand cu finalul anului 2013.
Conform Planului de Disponibilizare aprobat de conducerea C.N. Poşta Romana S.A., in perioada septembrie-noiembrie 2013 au fost disponibilizate 3650 de persoane.
Obiectivele principale ale restructurarii au vizat reducerea pierderilor din exploatare, obţinerea unei competivitaţi reale in condiţiile unui pieţe libere, atenuarea impactului social, eficientizarea actului managerial, utilizarea mai buna a potenţialului uman şi tehnic existent, diminuarea cheltuielilor financiare.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.