Cele zece porunci ale politistului. Nu e nici un test de inteligenta!...

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 07.04.2016 15:07 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Iata probele pentru verificarea aptitudinilor fizice ale candidatilor la concursul de ocupare a unor posturi vacante de agenti de politie, cu recrutare din sursa externa, prin incadrare directa, sesiunea aprilie-mai 2016.
 
1.In cadrul concursului, verificarea aptitudinilor fizice are caracter eliminatoriu.
2.Toate probele sunt obligatorii. Nesustinerea unei probe sau abandonul au ca efect eliminarea din concurs a candidatului.
3.Probele se sustin in aceeasi zi, in urmatoarea ordine: flexie abdominala si alergare - rezistenta.
4.Probele se executa in tinuta sportiva adecvata anotimpului (pantofi de sport, tricou, pantaloni scurti sau trening).
5.Este declarat „Admis” candidatul care indeplineste baremul stabilit pentru fiecare proba, corespunzator notei 5 si obtine, la final, minimum nota 6, reprezentand media aritmetica a notelor acordate la probele de flexie abdominala si alergare de rezistenta.
Candidatul care nu promoveaza o proba este eliminat din concurs, iar in functie de momentul in care intervine aceasta, nu mai parcurge cealalta proba, fiind declarat „Respins”.
6.Indiferent de cauze/motive, nu se admit reexaminari, repetari sau contestatii.
7.Performanta obtinuta de candidati si nota obtinuta se consemneaza in borderoul de examen.
8.Verificarea aptitudinilor la probele fizice se efectueaza cu respectarea prevederilor art. 100 alin. (1), lit. g) din OMAI nr.154/2004 privind activitatile de educatie fizica si sport in MAI.
9.Problemele organizatorice se stabilesc la nivelul subcomisiilor de concurs de la nivelul unitatii/unitatilor de invatamant organizatoare.
10.Precizari tehnice si metodice privind efectuarea probelor la evaluarea performantei fizice (flexie abdominala, pentru toti candidatii, barbati si femei) şi alergare de rezistenta (pe distanta 1000 m pentru candidatii-barbati, respectiv 800 m pentru candidatii – femei).
Proba de flexie abdominala se executa din pozitie culcat pe spate, cu mainile la ceafa si sprijin la picioare, timp de doua minute, fara pauze, cu cate un candidat/cronometru.
Proba de alergare - rezistenta se executa cu startul din picioare, in serii de 15 - 25 candidati/ cronometru, trecerea de la alergare la mers considerandu-se abandon.

Baremele la probele de flexie abdominala si alergare de rezistenta se stabilesc pe grupe de varsta atat pentru barbati, cat si pentru femei: grupa I - pana la 30 de ani, inclusiv; grupa a II-a - de la 31 de ani pana la 35 de ani, inclusiv; grupa a III-a - de la 36 de ani pana la 40 de ani, inclusiv; grupa a IV-a - de la 41 de ani pana la 45 de ani, inclusiv; grupa a V-a - de la 46 de ani pana la 50 de ani, inclusiv; grupa a VI-a - peste 51 de ani.
 
La proba de evaluare a performantei fizice pot participa numai candidatii a caror candidatura a fost validata de comisia de recrutare si care sunt declarati „apt” medical si psihologic.             
Proba de evaluare a performantei fizice este proba de concurs eliminatorie si este luata in calcul la stabilirea notei finale, prin efectuarea mediei aritmetice cu nota la proba scrisa.
Candidatii declarati „respins” la proba de evaluare a performantei fizice nu vor fi planificati la proba „test scris”.
 
Candidaţii nu vor fi anunţaţi personal cu privire la notele obţinute la probele concursului şi la data, ora şi locul la care va avea loc urmatoarea proba, fiind obligaţi sa se informeze prin verificarea permanenta a paginii de Internet a Poliţiei.
Candidaţii care nu se prezinta la data, ora şi locul stabilite pentru aceasta proba, vor fi declaraţi „neprezentat” şi vor fi eliminaţi din concurs.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.