Cine-i blonda de la Transporturi? Fosta consiliera a lui Ovidiu Draganescu!...

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 26.08.2013 15:35 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Liberala Ramona Mănescu a depus, la Palatul Cotroceni, jurământul de învestitură în funcţia de ministru al Transporturilor, în faţa preşedintelui Traian Băsescu.
Ramona Nicole Mănescu s-a născut la 6 decembrie 1972, la Constanţa.
Este europarlamentar (2007-prezent) PNL şi vicepreşedinte (11 noiembrie 2012 - prezent) ALDE Party (Partidul European Liberal Democrat şi Reformist), iar în Parlamentul European face parte din ALDE, scrie Wikipedia.
Ramona Mănescu este licenţiată în Ştiinţe Juridice la Facultatea de Drept, a Universităţii Bucureşti.
După încheierea studiilor de licenţă, europarlamentarul liberal a urmat mai multe studii postuniversitare, dintre care Institutul Diplomatic Român din cadrul Ministerului Afacerilor Externe (2006), Academia Naţională de Informaţii, Colegiul Superior de Securitate Naţională, dizertaţie cu tema „Industria Românească de Apărare” (2006), Universitatea Naţională de Apărare - Colegiul Naţional de Apărare, dizertaţie cu tema „România şi Politica Europeană de Securitate şi Apărare” (2005). De asemenea, Ramona Mănescu a absolvit masterul în „Relaţii Internaţionale şi Integrare Europeană” la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative din Bucureşti (2006).
Din iunie 2010, Ramona Mănescu este Preşedinta Consiliului de Coordonare al Şcolii Româno-Finlandeze din Bucureşti.
Membră a Partidului Naţional Liberal din anul 1990, Ramona Mănescu a fost Preşedinte al Organizaţiei Tineretului Naţional Liberal Sector 6 în perioada 1996-1997, iar apoi a devenit membru al Departamentului de Relaţii Externe al PNL (1996 - 2004).
De asemenea, Ramona Mănescu a fost şi raportor al Comisiei pentru Afaceri Externe a Delegaţiei Reprezentanţilor Naţionali a PNL.
Din 2002 până în 2005 a făcut parte din Comitetului Executiv al PNL Sector 6, iar timp de doi ani (2002 - 2004) a lucrat ca expert parlamentar în Parlamentul României, ocupând funcţia de consilier al vice-preşedintelui Comisiei de Apărare, Afaceri Interne şi Securitate Naţională din Camera Deputaţilor, timişoreanul Ovidiu-Virgil Drăgănescu.
În anul 2008, Ramona Mănescu a fost desemnată Europarlamentarul Anului la categoria Educaţie şi Cultură, premiu acordat de revista „The Parliament Magazine”.
Ramona Mănescu este căsătorită cu Rareş Mănescu, primarul sectorului 6, iar împreună au doi copii, Vlad şi Dragoş.

 
 
 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.