Coalitia 52: Si Guvernul trebuie sa respecte legea transparentei

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 16.03.2012 12:41 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Executivul României este obligat să ia în considerare opiniile cetăţenilor cu privire la înfiinţarea unei Facultăţi de Medicină şi Farmacie cu predare în limbile maghiară şi engleză la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş.Legea 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică prevede clar timpul alocat pentru dialog cu cei interesaţi şi modul în care aceştia îşi pot exprima opiniile.

Perioada de consultare publică în România este de minim 30 de zile (conf.art.6, alin.2 din L52/2003 ). După expirarea celor 10 zile pentru colectarea de opinii scrise, în cele 20 de zile rămase orice asociaţie legal constituită are în continuare dreptul să solicite Ministerului Educaţie organizarea unei dezbateri publice pe marginea proiectului de Hotărâre de Guvern privind Universitatea de Medicină şi Farmacie Târgu Mureş.
În acest sens, Coaliţia 52 trage un semnal de alarmă societăţii civile şi mediului universitar că e momentul să reacţioneze, că au obligaţia morală să facă acest lucru în ceea ce priveşte această problemă.
Toţi cei interesaţi au responsabilitatea transmiterii în scris a punctelor de vedere!
Absenţii nu au niciodată dreptate!
Reţineţi! Conform legislaţiei în vigoare, Guvernul este obligat ,,să justifice în scris nepreluarea recomandărilor formulate şi înaintate în scris de cetăţeni şi asociaţii legal constituite” (art.11, alin.3 din Legea 52/2003).
Scrieţi şi trimiteţi opinia dumneavoastră acum la Ministerul Educaţie, Cercetării, Tineretului şi Sportului (cabinet@min.edu.ro).
Ultima zi pentru înregistrarea opiniilor scrise este 23 martie 2012.
Nu uitaţi! Dezbaterea proiectului de HG privind UMF Târgu Mureş trebuie să se desfăşoare în toate centrele universitare din ţară, nu numai în talk-show-urile de televiziune din Bucureşti.
Cetăţenii din întreaga ţară au dreptul să îşi exprime un punct de vedere cu privire la acest subiect controversat!
În acest sens, COALIŢIA 52 pune la dispoziţia tuturor celor interesaţi platforma electronică Vocea Ta!
Accesând www.transparenta.ro şi înregistrându-vă cu un cont de utilizator nou puteţi să vă exprimaţi opinia până în 23 martie pe marginea consultării publice naţionale cu tema “Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş va deveni o universitate multiculturală şi multilingvă?”.
Opiniile dumneavoastră vor fi transmise Ministerului Educaţiei cu o scrisoare de înaintare din partea Academiei de Advocacy prin care vom solicita un răspuns scris motivat, conform Legii nr.52/2003 . Răspunsul ministerului va fi publicat pe platforma virtuală "Vocea Ta" şi va fi transmis electronic cetăţenilor şi asociaţiilor care au formulat opiniile scrise.
Academia de Advocacy asigură secretariatul COALIŢIEI 52 şi oferă asistenţă tehnică tuturor celor care vor să îşi exprime în scris, structurat şi argumentat, opinia la coalitia52.edu@advocacy.ro

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.