Cod galben de ninsori de Ziua Nationala a Romaniei

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 01.12.2014 12:49 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Administratia Nationala de Meteorologie a emis atentionare meteorologica de cod galben de precipitatii mixte, polei, intensificari ale vantului pentru intervalul 30 noiembrie, ora 22 – 1 decembrie, ora 14.
In noaptea de duminica spre luni si in prima parte a zilei de luni vor fi precipitatii mixte in Oltenia si Muntenia, Muntii Banatului si zona Carpatilor Meridionali, iar in sudul Banatului vor predomina ploile.
Izolat cantitatile de apa vor depasi 15...20 l/mp. Local se va produce polei.
Vantul se va intensifica treptat in sud-vestul si sudul tarii, atingand viteze de 40...50 km/h, iar in sudul Banatului si zona montana aferenta vor fi rafale de 70...80 km/h.
 
O alta atentionare meteorologica de cod galben, dar de ninsori, strat de zapada, intensificari ale vantului, a fost emisa pentru intervalul 1 decembrie, ora 14 – 2 decembrie, ora 22.
In intervalul mentionat, temporar vor fi precipitatii, in general moderate cantitativ, predominant sub forma de ninsoare, pe arii extinse in sudul si centrul tarii, precum si in zonele de deal si de munte, unde local stratul de zapada nou depus va depasi 10...15 cm.
Vantul va avea intensificari, cu viteze ce vor depasi la rafala 50...60 km/h in Oltenia, Muntenia si Transilvania, iar la munte si in sudul Banatului va sufla tare, cu peste 80 km/h.
Local si temporar, zapada va fi viscolita.
Pe arii restranse in regiunile sudice si centrale se mentin conditiile de producere a poleiului.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.