Cod portocaliu de ploi, ninsori si racire accentuata!...

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 11.10.2015 21:36 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Administratia Nationala de Meteorologie a emis avertizare de COD PORTOCALIU de ploi insemnate cantitativ, ninsori, intensificari ale vantului, polei şi racire accentuata.

COD GALBEN

In intervalul 11 octombrie, ora 10 – 12 octombrie, ora 18, va ploua si se vor cumula cantitati de apa ce vor depasi local  25...30 l/mp, iar in nordul Olteniei si al Munteniei, in sudul Moldovei si Dobrogea izolat 50 l/mp.
In Carpatii Orientali va ninge si se va depune strat de zapada, dar temporar vor fi si precipitatii mixte si se va forma polei.
Precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare se vor semnala si in zonele montane inalte din restul tarii, dar si in nordul Moldovei si in estul Transilvaniei.
Vantul va avea intensificari cu viteze de 55...60 km/h, mai ales in regiunile sudice, iar in sudul Banatului, estul Munteniei si Dobrogea, precum si la munte, vor fi rafale de peste 70 km/h.
Procesul de racire se va accentua, vremea devenind deosebit de rece in toate regiunile, dar cu precadere in cele extracarpatice.

COD PORTOCALIU

In intervalul 11 octombrie, ORA 13 – 12 octombrie, ORA 10 , in judetul Suceava si in zona de munte a judetului Neamt, stratul de zapada va depasi 10...15 cm, vor fi intensificari ale vantului de peste 70...80 km/h, viscolind temporar ninsoarea.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.