#Colectiv: Acid cianhidric in doze mortale!...

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 10.11.2015 15:57 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

In urma analizelor toxicologice efectuate in Institutul Naţional de Medicina Legala Mina Minovici Bucureşti privind cele 26 de cazuri de deces la faţa locului in evenimentul de la Clubul Colectiv, din data de vineri 30.10.2015, a reieşit ca pe langa leziunile postcombustionale (arsuri), analizele toxicologice efectuate pana in prezent arata ca toate victimele prezinta concentraţii in sange de monoxid de carbon şi acid cianhidric in doza toxica, 18 dintre victime prezentand concentraţii peste valorile letale.

Toate victimele au fost expuse in grad diferit la concentraţii ridicate de funingine, aerosoli şi gaze toxice generate in incendiu, intre care monoxidul de carbon şi acidul cianhidric sunt dovedite ca prezente.

In aceste tipuri de incendii rezulta insa şi alte tipuri de substanţe toxice: poliuretanul (ex. bureţi folosiţi in antifonare, etc.) şi poliacrilonitrilul (ex. fibre folosite la etanşarea racordurilor de ţeava) genereaza acid cianhidric şi izocianaţi, oxizi de azot, oxizi de sulf, policlorura de vinil (ex. plastice de orice fel) genereaza hipoclorit, acid clorhidric, acid fluorhidric, cauciucul genereaza hidrogen sulfit, acroleina, aldehide, benzen, fenoli, bioxid de sulf, etc. Pentru punerea in evidenţa in corpul decedaţilor a prezenţei posibile a acestor substanţe se continua investigaţiile toxicologice.

La toate substanţele enumerate mai sus efectele toxice se manifesta imediat, ca urmare a acţiunii directe, dar multe dintre aceste substanţe determina in corpul uman şi manifestari toxice la distanţa in timp faţa de expunerea iniţiala ceea ce face ca multe dintre persoanele care se afla internate in spital sa prezinte o patologie combinata postcombustionala şi toxica.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.