#Colectiv: DNA a ajuns (in sfarsit!) si la ISU Bucuresti. Bilantul deceselor - 46...

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 09.11.2015 12:43 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Guvernul a adoptat masuri pentru sprijinirea familiilor sau rudelor pacienţilor internaţi in spitalele din Romania sau trimişi la tratament in spitale din strainatate, pentru perioada spitalizarii.

Potrivit unei Hotarari aprobate, un membru al familiei sau alta ruda care insoţeşte un pacient transferat la un spital din strainatate va primi 7.500 de euro lunar, respectiv 6.000 de euro pentru cazare şi masa (200 de euro pe zi) şi 1.500 de euro pentru transport.
Un membru al familiei sau alta ruda a persoanei ranite internate in spitale din Bucureşti va primi 6.000 de lei lunar, suport financiar acordat pentru perioada spitalizarii.
Poate beneficia de acest sprijin un membru al familiei ranitului sau ruda a acestuia (insoţitor), indiferent de gradul de rudenie.
Acest sprijin financiar se acorda in maximum 5 zile lucratoare, in baza unei cereri, insoţite de copia actului de identitate al insoţitorului pacientului şi a actului pe baza caruia s-a aprobat tratamentul in ţara sau in strainatate.
Banii se asigura din Fondul de rezerva bugetara la dispoziţia Guvernului pentru toata perioada de spitalizare.

Pe de alta parte, fotoreporterul Teodora Maftei a murit, luni dimineata, 9 noiembrie, in Israel, unde fusese transferata pentru tratament si recuperare.
Bilantul deceselor in urma tragediei din clubul Colectiv a ajuns la 46, dupa ce in ultimele doua zile 13 persoane au pierdut lupta cu viata.

La DNA, au fost aduşi tot luni, cu mandat, pentru a fi audiaţi in cazul incendiului din clubul Colectiv, Antonia Radu şi Petrica George Matei, inspectori in cadrul ISU Bucureşti.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.