#Colectiv: Inspectorii de la Situatii de Urgenta au fost de mai multe ori la club! Dar au inchis ochii!...

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 10.11.2015 17:21 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Procurorii militari din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul pentru efectuarea urmaririi penale in cauze privind infracţiunile de corupţie savarşite de militari au dispus punerea in mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, incepand de la data de 09.11.2015, a inculpaţilor RADU ANTONINA şi MATEI GEORGE PETRICA, ofiţeri-inspectori cu gradul de capitan in cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţa (ISU) Bucureşti, la data faptelor, sub aspectul savarşirii infracţiunii de abuz in serviciu daca funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

In perioada septembrie 2014 - primavara anului 2015, inculpaţii Radu Antonina şi Matei George Petrica, in calitate de ofiţeri inspectori in cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţa Bucureşti, in timp ce se aflau in exercitarea atribuţiilor de serviciu, cu buna ştiinţa nu şi-au indeplinit obligaţiile ce decurgeau din conţinutul prevederilor legale privind prevenirea şi apararea impotriva incendiilor, deşi au luat cunoştinţa şi au constatat faptul ca S.C. Colectiv Club S.R.L. Bucureşti desfaşura activitaţi specifice unui club fara a deţine aviz/autorizaţie de securitate la incendiu.
Concret, cei doi inculpaţi au permis funcţionarea in continuare a societaţii in condiţiile constatate şi nu au intreprins nicio masura pentru intrarea in legalitate din acest punct de vedere, aducandu-se astfel atingere drepturilor şi intereselor legitime ale mai multor persoane fizice şi ale Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţa.
De menţionat este faptul ca, deşi au facut mai multe deplasari la S.C. Colectiv Club SRL, inculpaţii Radu Antonina şi Matei George Petrica nu au intocmit niciun act de control, cu niciun prilej şi nici nu au intreprins vreo masura pentru ca aceasta societate comerciala sa fie luata in evidenţa de catre Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţa Bucureşti, ca funcţionand fara aviz/autorizaţie de securitate la incendiu, aşa cum erau obligaţi de actele normative ce reglementeaza activitatea in domeniu.
Prin aceasta s-a asigurat obţinerea unui folos necuvenit in suma de 62.298 lei pentru S.C. Colectiv Club S.R.L. Bucureşti, reprezentand profitul pe care aceasta societate l-a realizat de la inceperea funcţionarii pana la data dezastrului 30.10.2015.

Inculpaţilor Radu Antonina şi Matei George Petrica li s-au adus la cunoştinţa calitatea procesuala in conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedura penala, urmand a fi prezentaţi, la data de 10 noiembrie 2015, Tribunalului Militar Bucureşti cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.
In cauza, procurorii beneficiaza de sprijin de specialitate din partea Departamentului de Informaţii şi Protecţie Interna (DIPI)...

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.