COLONEL detasat la Secretariatul General al GUVERNULUI, RIDICAT de DNA

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 15.12.2015 16:18 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Procurorii militari din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul pentru efectuarea urmaririi penale in cauze privind infracţiunile de corupţie savarşite de militari au dispus punerea in mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, incepand de la data de 15.12.2015, ora 04:00, pana la data de 16.12.2015, ora 04:00 a inculpatului ENACHE ŞTEFAN, colonel in cadrul U.M. 02999, detaşat la Secretariatul General al Guvernului, cu privire la savarşirea infracţiunii de trafic de influenţa.

La data de 8 decembrie 2015, inculpatul Enache Ştefan a pretins de la o persoana o suma de peste 10.000 euro, in scopul de interveni pe langa directorul Regiei Autonome - Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat, asupra caruia a dat asigurari ca are influenţa, pentru ca acesta din urma sa le asigure celor doi adjudecarea, la o licitaţie, a unui imobil din municipiul Bucureşti, la un preţ mult subevaluat.
Imobilul astfel achiziţionat urma sa fie valorificat ulterior, iar profitul sa fie imparţit intre inculpat şi persoana respectiva.
In acelaşi context, in ziua de 14 decembrie 2015, inculpatul Enache Ştefan a primit efectiv suma de 30.000 euro, de la un intermediar, indicat pentru a asigura achiziţionarea a doua imobile, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante.
Inculpatului Enache Ştefan i s-au adus la cunoştinţa calitatea procesuala şi acuzaţiile, in conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedura penala, urmand sa fie prezentat la data de 15 decembrie 2015, Tribunalului Militar Bucureşti, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.