COMOARA LUI VALCOV: 101 TABLOURI!...

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 27.03.2015 18:21 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Procurorii au efectuat percheziţii domiciliare in şase locaţii situate in Bucureşti (o locaţie), municipiul Slatina (4 locaţii) şi o localitate din judeţul Olt, in scopul identificarii unor tablouri despre care exista indicii ca ar fi fost achiziţionate, prin interpuşi, de catre inculpatul VÂLCOV BOGDAN DARIUS, cu banii presupus obţinuţi din comiterea infracţiunilor pentru care se efectueaza cercetari, in respectiva cauza.

Ca urmare a percheziţiilor, s-au identificat 101 tablouri pe care figureaza semnatura unor pictori celebri cum ar fi PABLO PICASSO (doua gravuri şi un desen in carbune), ANDY WARHOL, NICOLAE TONITZA, ŞTEFAN LUCHIAN, GHEORGHE PETRAŞCU, CONSTANTIN PILIUŢA, CORNELIU BABA, HORIA BERNEA, OCTAV BANCILA etc.
Exista date ca cea mai mare parte a acestor tablouri au fost achiziţionate de la case celebre de licitaţii.
A fost iniţiata procedura de identificare şi certificare a tablourilor, la care participa o echipa de experţi muzeografi şi alţi experţi in domeniul artelor figurative.
Dupa expertizare, tablourile urmeaza a fi predate in custodia unei instituţii specializate in domeniu care va aprecia, inclusiv asupra posibilitaţii ca respectivele tablouri sa fie expuse, pana la finalizarea procesului penal şi stabilirea situaţiei lor juridice.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.