Consultant in alaptare certificat international, o noua meserie?

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 01.03.2014 12:37 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Asociatia ProMAMA sustine necesitatea recunoasterii meseriei de Consultant in Alaptare in Romania şi a facut demersurile necesare la Ministerul Sanatatii pentru recunoasterea acestei meserii.

In multe tari din Europa, consultantii in alaptare sunt de multi ani recunoscuti si angajati in maternitati si spitale, facand parte din echipa medicala si avand un rol covarsitor pentru succesul alaptarii.

Romania se afla pe un loc codas in Europa in ceea ce priveste alaptarea exclusiva pana la 6 luni (12,6%), in comparatie cu media europeana (40%).
Acest lucru, in conditiile in care 98% din femei sunt capabile sa alapteze.
Mai mult, Romania se afla pe primul loc in Europa la mortalitatea infantila, iar alaptarea are un rol covarsitor la reducerea acesteia.
De aceea este nevoie de o persoana specializata in alaptare si anume consultantul acreditat, care sa educe mamele si sa le ajute pe cele aflate in dificultate.

In prezent, in Romania sunt 20 de Consultanti Certificati International in Alaptare.
Acestia sunt pregatiti si formati de dr. Marta Muresan, coordonatorul pentru Romania, primul consultant certificat international din tara noastra.

In fiecare an, in prima zi de miercuri din luna martie se celebreaza Ziua Consultantului in Alaptare Certificat International, cand se vorbeste de importanta si rolul consultantului pentru succesul alaptarii.
In 2014, Ziua IBCLC se va sarbatori pe data de 5 Martie, iar tema propusa este menita sa evidentieze legatura care trebuie sa existe intre IBCLC si familie, echipa medicala, comunitate.
De asemenea, este o ocazie potrivita ca familiile care au reusit sa depaseasca problemele de alaptare sa ofere multumire pentru ajutorul si sustinerea oferita in acest scop si sa indrume si alte mame sa ceara sfaturi si suport specializat.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.