Corina Cretu: Oltenia se afla in... sud-estul Romaniei

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 06.08.2015 12:25 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

„Sunt bucuroasa sa pot anunţa astazi ca aproape 8,5 milioane de euro din Fondul de Solidaritate al Uniunii Europene sunt disponibili pentru Romania, in urma aprobarii Deciziei Comisiei de catre Parlamentul European şi Consiliul Uniunii Europene” - spune Corina Creţu, comisar european pentru politici regionale, intr-un comunicat de presa.

Ajutorul de 8,5 milioane de euro pentru Romania din Fondul de Solidaritate al Uniunii Europene va sprijini populaţia afectata de inundaţiile extinse din luna mai şi din vara anului 2014:
”Prima inundaţie a afectat 30 de judeţe din Romania şi a distrus reţele vitale de transport, apa, energie şi telecomunicaţii, precum şi case şi ferme. Cetaţenii au trebuit sa fie evacuaţi şi fermierii au pierdut recolte şi animale. Multe şcoli, spitale, cladiri publice şi bunuri culturale au fost inundate”.
In lunile iulie şi august 2014, precipitaţiile abundente, inundaţiile şi alunecarile de teren au afectat din nou peste 126.000 de locuitori din cinci judeţe ale regiunii Olteniei.
Oltenia care, conform comunicatului de presa al Corinei Creţu, se afla... in sud-estul Romaniei.

 
 
 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.