COSTUL STANDARD pentru fiecare ELEV in INVATAMANTUL PREUNIVERSITAR va fi de 4.413 lei pe an!... Nici 100 de euro pe luna!...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 28.12.2017 15:17 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Costul standard pentru fiecare elev/preşcolar pentru invatamantul preuniversitar de stat, particular si confesional acreditat, pentru anul 2018, creşte de la 3.740 lei/an la 4.413 lei, potrivit unei hotarari adoptate in şedinţa Guvernului.

Finanţarea de baza a unei unitaţi de invaţamant preuniversitar rezulta din multiplicarea costului standard per elev/preşcolar cu coeficienţi specifici unitaţii de invaţamant preuniversitar şi cu numarul de elevi.

Costul standard per elev/preşcolar se aplica pentru cheltuielile cu salariile, sporurile, indemnizaţiile şi alte drepturi salariale in bani, stabilite prin lege, precum şi contribuţiile aferente acestora.

De asemenea, pentru anul 2018, valoarea costului standard pentru fiecare elev/preşcolar privind cheltuielile cu pregatirea profesionala, cheltuielile cu evaluarea periodica a elevilor, precum şi cheltuielile prevazute la articolul bugetar „Bunuri şi servicii” creşte de la 330 de lei la 355 de lei.

Majorarea costului standard pentru fiecare elev/preşcolar pentru invatamantul preuniversitar de stat, particular si confesional acreditat, precum şi pentru invaţamantul profesional, are loc in condiţiile creşterii salariilor in sistemul de invaţamant.

Unitaţile de invaţamant particular şi confesional acreditat care primesc finanţare de baza pentru elevii şi preşcolarii din invaţamantul general obligatoriu, particular şi confesional acreditat, precum şi pentru cei din invaţamantul profesional şi liceal acreditat, particular şi confesional care au fost acreditate pentru niveluri/filiere/profiluri, in anul şcolar 2017-2018, beneficiaza de toate drepturile şi obligaţiile prevazute de lege, incepand cu anul şcolar 2018-2019.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.