C.P.Tariceanu: Cine da in Ponta, da in fabricile si uzinele Romaniei!...

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 05.06.2015 21:22 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Sa aparam statul de drept, democraţia şi, mai ales, drepturile şi libertaţile fundamentale ale cetaţenilor... Cam aşa se aud vocile pro-Victor Ponta ale penalilor din parlament, din PSD şi din sateliţii politici de buzunar. Evident, nici Calin Popescu-Tariceanu nu poate sa taca şi sa ramana filosof, pentru ca exista factura de pe vremea cand era prim-ministru şi era sprijin pe nevazutelea, chipurile, de PSD, dar şi de cand a fost sprijinit in evoluţia sociala şi profesionala de forţele oculte ale iliescianismului atotputernic şi omniprezent...

Calin Popescu-Tariceanu:

”Am constatat cu ingrijorare ca, in ochii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, prim-ministrul al Romaniei, domnul Victor Ponta, a devenit suspect chiar in ziua in care noul PNL a depus o moţiune de cenzura impotriva Guvernului, fara speranţa rezonabila ca aceasta sa intruneasca o majoritate in Parlament. Ca şi in vara anului 2012, instituţiile judiciare par sa intervina din nou cu mijloace represive intr-un proces politic democratic. Constat ca aceasta ingrijorare a fost impartaşita de un numar din ce in ce mai mare de oameni politici, jurnalişti şi reprezentanţi ai societaţii civile. (...)
Domnul prim-ministru Victor Ponta se bucura in continuare de intregul sprijin al liberalilor ramaşi fideli atat valorilor liberalismului, cat şi votului popular masiv din 2012. Consideram ca o eventuala rasturnare a guvernului pe cale judiciara ar fi cea mai grava incalcare a statului de drept, a principiului separaţiei şi echilibrului puterilor in stat din ultimii 25 de ani. Democraţia nu ar mai fi atunci, in Romania, decat o forma fara fond. Datoria noastra in acest moment şi in faţa unor astfel de ameninţari este ca sa aparam statul de drept, democraţia şi, mai ales, drepturile şi libertaţile fundamentale ale cetaţenilor”.
 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.