CSM a decis. Va mai fi Kovesi procuror sef la DNA?...

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 28.03.2016 13:17 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

In şedinţa din 28 martie 2016, dupa parcurgerea activitaţilor prevazute in procedura de avizare, analizarea proiectului de management şi susţinerea interviului, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a avizat, cu unanimitate de voturi,  propunerea ministrului justiţiei de reinvestire in funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a doamnei Laura Codruţa Kovesi, procuror şef al DNA.

Propunerea pentru reinvestirea in funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a doamnei procuror Laura Codruţa Kovesi a fost inaintata Consiliului Superior al Magistraturii de catre ministrul justiţiei in data de 29 februarie 2016.

Hotararea de avizare a Secţiei pentru procurori va fi transmisa Ministerului Justiţiei in cursul zilei de 28 martie 2016.

Potrivit art. 54 alin. 1 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor şi procurorilor, republicata, procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casaţie şi Justiţie, prim-adjunctul şi adjunctul acestuia, procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, adjuncţii acestuia, procurorii şefi de secţie ai acestor parchete, precum şi procurorul şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizata şi Terorism şi adjuncţii acestora sunt numiţi de Preşedintele Romaniei, la propunerea ministrului justiţiei, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii, dintre procurorii care au o vechime minima de 10 ani in funcţia de judecator sau procuror, pe o perioada de 3 ani, cu posibilitatea reinvestirii o singura data.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.