Cu MITA la PSIHIATRU: Cat costa pentru a fi declarat NEBUN cu acte in regula?...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 12.01.2016 15:10 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

La data de 11 ianuarie 2016, lucratorii de politie judiciara din cadrul Serviciului Judetean Anticoruptie Bihor, in baza delegarii si sub coordonarea directa a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Bihor, au procedat la prinderea in flagrant a suspectei R.V.A., cercetata sub aspectul savarşirii infracţiunilor de luare de mita şi trafic de influenţa, prev. de art. 289 alin. 1 şi art. 291 alin. 1 Cod penal.

In fapt, denunţatoarea S.I. s-a prezentat, in data de 11 ianuarie 2016, la sediul D.G.A. - S.J.A. Bihor şi a formulat un denunţ referitor la comiterea unor infracţiuni de corupţie de catre psihologul R.L.A. care, in zilele de 06.01.2016 şi 08.01.2016, i-a pretins suma totala de 600 euro atat pentru sine, cat şi pentru alţi doi medici membri ai comisiei de evaluare psihiatrica pentru a efectua in mod favorabil documentele medicale privind-o pe sora denunţatoarei.
Avand in vedere urgenţa constand in faptul ca denunţatoarea şi suspecta urmau sa se intalneasca in dupa-amiaza aceleiaşi zile pentru remiterea sumei de bani, cauza a fost inaintata de indata Parchetului de pe langa Tribunalul Bihor, fiind organizata prinderea in flagrant.
In jurul orei 16, suspecta, in calitate de psiholog, s-a intalnit in cabinetul sau situat in incinta Centrului de Sanatate Mintala pentru Adulţi Bihor cu denunţatoarea de la care a pretins şi primit suma de 600 euro, din care 200 euro pentru sine, in vederea efectuarii unei evaluari psihologice favorabile pentru sora denunţatoarei, şi 400 euro pentru alţi doi medici, membri ai comisiei de evaluare psihiatrica.
Imediat dupa ce denunţatoarea a ieşit din cabinetul psihologic, echipa operativa formata din procuror şi lucratori de poliţie judiciara ai S.J.A. Bihor a procedat la constatarea infracţiunii flagrante, suma de 600 euro fiind gasita in interiorul unei agende personale aflata pe biroul suspectei.
In cauza, a fost inceputa urmarirea penala faţa de R.L.A. pentru savarşirea infracţiunilor de luare de mita şi trafic de influenţa, prev. de art. 289 alin. 1 şi art. 291 alin. 1 Cod penal, fiind dispusa masura reţinerii pentru 24 de ore, urmand ca aceasta sa fie prezentata Tribunalului Bihor cu propunere de arestare preventiva.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.