Cum arata noile manuale digitale pentru clasele I si a II-a?

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 16.10.2014 17:38 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Ministrul Educaţiei Naţionale a semnat ordinele de ministru privind aprobarea noilor manuale destinate disciplinelor din clasele I şi a II-a, caştigatoare ale licitaţiei organizate de MEN.
Este vorba despre manualele la disciplinele 'Matematica şi exploarea mediului' pentru clasele I şi a II-a, 'Comunicare in limba romana', clasa a II-a, 'Comunicare in limba moderna — Limba engleza' pentru clasele I şi a II-a, 'Comunicare in limba materna maghiara', clasa I şi 'Comunicare in limba romana pentru minoritaţi', clasa I.

Cadrele didactice, elevii, parinţii şi publicul larg pot accesa gratuit noile manuale pentru clasele I şi a II-a, in format digital, intrand pe site-ul www.manuale.edu.ro.
Astfel, cadrele didactice pot folosi deja la clasa manualele digitale disponibile.Pana la achiziţionarea pachetului manual print — manual digital, ele pot fi consultate pe platforma pusa la dispoziţie de MEN.

In perioada 16 — 22 octombrie, cadrele didactice din invaţamantul primar vor alege din oferta existenta, manualele adecvate nivelului de pregatire a clasei.
Comenzile pentru manualele in format print şi digital vor fi facute de catre şcoli si transmise inspectoratelor şcolare judeţene/ al municipiului Bucureşti şi Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE).
La finalul procesului de centralizare a cererilor, CNEE va incheia contracte cu ofertanţii care au caştigat licitaţia, in vederea achiziţionarii manualelor solicitate de catre unitaţile de invaţamant.
Editurile vor tipari şi distribui manualele catre inspectoratele şcolare judeţene/ al municipiului Bucureşti.

Noile manuale au şi o componenta digitala, insa varianta digitala nu inlocuieşte manualul tiparit.
Cele doua variante ale manualelor (prinţ şi digital) funcţioneaza in paralel.
Introducerea formatului digital este un pas in plus pe care MEN il face pentru adaptarea invaţamantului romanesc la tendinţa mondiala de utilizare a tehnologiei informaţiei in procesul de predare — invaţare. Manualele digitale au un grad mai mare de interactivitate, sporind gradul de interes al elevilor şi contribuind la creşterea calitaţii şi performanţelor actului educaţional.
Un alt avantaj al noilor manuale este ca acestea prezinta mai multa rigoare in privinţa calitaţii conţinutului.
Viabilitatea manualelor este de patru ani şcolari, cu posibilitatea de extindere pentru inca doi ani şcolari, cu condiţia reevaluarii lor.
Manualele şcolare sunt supuse unui proces periodic de analiza, pe durata valabilitaţii acestora.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.