Cum i-a speriat Guccifer de la Arad pe Bush, Rockfeller si... directorul SRI

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 22.01.2014 17:06 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Serviciul Roman de Informatii a asigurat suportul de specialitate in actiunea DIICOT ce a vizat retinerea lui Marcel Lazar Lehel, care folosea pseudonimele "Guccifer" si "Micul fum", suspectat ca a spart conturile de email ale unor persoane publice, printre care Colin Powell, membri ai familiilor Bush si Rockefeller, oficiali ai Administratiei Obama si directorul SRI, George Cristian Maior.

Procurorii  Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Structura Centrala  impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul Directiei de Combatere a Criminalitatii Organizate, au desfasurat in data de 22.01.2014 o actiune pe linia combaterii criminalitatii informatice, fiind efectuata o perchezitie domiciliara pe raza judetului Arad.
In cauza exista suspiciunea rezonabila ca, in cursul anului 2013, in baza unei rezolutii infractionale unice, invinuitul L.M.L  a accesat in mod repetat si fara drept, prin incalcarea masurilor de securitate, conturile de e-mail apartinand unor persoane publice din Romania, cu scopul de a intra in posesia datelor confidentiale aflate in posta electronica, dupa care a schimbat parolele de autentificare, restrictionand astfel accesul utilizatorului de drept la datele informatice aflate in posta electronica.

Totodata, invinuitul a transferat neautorizat in propriul sistem informatic datele informatice aflate in conturile de e-mail compromise.
Ulterior, invinuitul a divulgat continutul corespondentei catre public, actiuni frauduloase savarsite in scopul lezarii intimitatii in mediul on-line si denigrarii imaginii publice ale persoanelor  in cauza.
Invinuitul L.M.L a fost condamnat definitiv pentru savarsirea unor fapte similare, aflandu-se in stare de recidiva postcondamnatorie.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.