Cum PSD i-a facut rost de un cancer la prostata lui Omar Hayssam...

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 28.08.2015 14:07 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Declaratia Zilei

Traian Basescu:

”Ticalosilor – cine spuneati ca tremura?

In sfarşit, cazul rapirii ziariştilor in Irak pare sa se fi incheiat, repet, pare sa se fi incheiat, odata cu aducerea in ţara a lui Mohammad Munaf. Pentru mine, inseamna lucrul dus pana la capat de Statul Roman si trebuie spus ca Romania a dat examenul voinţei de a urmari infractorii pana in panzele albe, examen pe care l-a trecut cu succes. Acum vom putea discuta si alte fatete ale cazului. Eu am constiinta impacata ca mi-am facut datoria. Dar, pana una alta, vreau sa comunic urmatoarele.

De zece ani, propagandisti ai minciunii, politicieni (in mod egal pesedişti si liberali), ziaristi, analişti, avocaţi ai infractorilor Omar Hayssam si Mohammad Munaf, precum si alte specii si specimene au proferat in spaţiul public tot soiul de minciuni la adresa mea legat de rapirea celor trei ziaristi in anul 2005 in Irak. Ba ca eu insumi am organizat rapirea, ba ca am furat banii de rascumparare si i-am imparţit cu Coldea si cu generalul american Petreus, ba ca l-am lasat pe Omar Hayssam sa fuga si ca tremur de teama revenirii infractorului in ţara, ba, mai nou, ca tremur de spaima aducerii in ţara a complicelui la rapire Mohammad Munaf. In plus, declaraţiile acestor doi ticaloşi - Hayssam si Munaf - sunt rostogolite si servite populaţiei drept acuzatii impotriva mea de aceiaşi propagandisti ai minciunii.

De fapt, toţi aceşti propagandisti mincinoşi sunt aceia care si-au dorit ca Hayssam sa nu mai revina niciodata in tara, sunt cei care au rasuflat uşuraţi cand, in 2006, au aflat ca Hayssam a reuşit sa fuga, sunt cei cu care Hayssam a facut privatizari si, in egala masura, politica, sunt cei cu care Hayssam mergea la vanatoare sau in deplasari, sunt cei pe care Hayssam i-a sponsorizat in campanii, sunt cei care "i-au facut rost" de un cancer la prostata pentru a-l scoate din penitenciar etc, etc.Nu exclud insa posibilitatea ca printre detractori sa fi fost si jurnalişti de buna credinţa care chiar sa fi crezut ca un şef de stat poate cobori atat de jos incat sa binecuvanteze o astfel de inscenare, sau sa işi bage labele in resursele financiare alocate operaţiunii. Dar asta nu este treaba mea, ci ţine de moralitatea lor. La toate aceste minciuni, va raspund simplu:

1. Ordinul catre unele structuri de securitate de aducere in ţara cu orice preţ si orice risc a lui Hayssam si Munaf a fost dat de mine si mi-am asumat riscul politic al acestui ordin in alternativa eşecului.

2. Aducerea in ţara a celor doi infractori nu ar fi fost posibila fara intervenţia politica pe care am facut-o la cele mai inalte nivele, cu consecventa, mai bine de opt ani (ca de altfel si in cazul aducerii lui Popa din Indonezia).

3. Structurile de securitate romaneşti au fost deplin loiale obiectivelor stabilite de-a lungul celor opt ani de eforturi pentru readucerea in tara a celor doi condamnaţi, contribuind decisiv la infaptuirea justiţiei.Din aceste motive, ii atenţionez pe amatorii de afirmaţii mincinoase pe acest subiect ca, acum, dupa aducerea in tara si a lui Munaf, voi da in judecata pe oricine mai lanseaza in spaţiul public minciuni la adresa mea legate de subiectul rapirii jurnaliştilor.

Inclusiv C.V. Tudor va avea parte de o acţiune in instanţa pentru denunţ calomnios”.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.