Cum sa te protejezi de actiunea unor servicii secrete straine?...

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 20.10.2013 15:57 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Daca iti desfasori activitatea in medii in care sunt gestionate informatii clasificate si/sau calatoresti periodic in strainatate, informeaza Serviciul Roman de Informaţii, poti suscita interesul serviciilor de informatii straine.
Iata cateva indicii, oferite de SRI, ale unor intentii privind posibilul interes al unor servicii secrete straine fata de persoana ta.
Astfel, daca persoane sau institutii se arata, in mod nejustificat, interesate de obtinerea unor informatii clasificate din domeniul in care lucrezi (politic, militar, economic, social, administrativ) sau daca manifesta un interes nejustificat fata de tine, activitatea profesionala, provenienta si cuantumul surselor de venit, membri de familie, prieteni etc.
Poti suscita interesul serviciilor de informatii straine şi daca esti intrebat(a) despre persoane care gestioneaza informatii clasificate sau daca persoanele cu care ai intrat in contact utilizeaza mijloace de interceptare/ inregistrare a comunicatiilor – disimulat sau la vedere.
Sau daca observi eventuale agresiuni informatice.
De exemplu, actiuni ale unor servicii de informatii, persoane fizice sau entitati private care, prin intermediul internetului, al tehnicilor de inginerie sociala si/ sau al unor coduri malitioase, vizeaza accesarea neautorizata a retelelor informatice ale unor institutii si autoritati gestionare de documente clasificate, in vederea exfiltrarii informatiilor de interes sau a disruperii activitatii tintelor vizate.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.