Cum se achita tariful de trecere pe podurile peste Dunare?...

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 08.07.2015 16:05 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Compania Naţionala de Autostrazi şi Drumuri Naţionale din Romania SA reaminteste utilizatorilor reţelei de drumuri naţionale din Romania ca incepand cu data de 30 aprilie 2015 plata tarifului de trecere pentru podurile peste Dunare intre Feteşti şi Cernavoda se realizeaza prin intermediul achitarii tarifului in benzinarii sau prin SMS.

“Avand in vedere ca suntem in plina perioada de concedii, şi ca in ultima vreme, la podul de la Feteşti, punctul de trecere cu plata cash a fost cel mai solicitat, inregistrandu-se cozi in anumite perioade de timp, recomandam conducatorilor auto, care merg spre litoral, sa achite tariful de trecere de la staţia de taxare Feteşti prin SMS sau prin plata in benzinarii. Ii sfatuim pe toţi şoferii sa foloseasca aceste variante deoarece nu vor mai opri pe pod, putand trece  pe benzile  semnalizate cu mesajul “e-Tarif” cu o viteza de maxim 50 km/h. Avand in vedere noutatea sistemului alternativ de plata (SMS şi benzinarii) şi faptul ca el nu este inca foarte cunoscut de catre  conducatorii auto, fac un apel la mass-media, şi mai ales la posturile de radio, care sunt atat de ascultate in maşini,sa ne ajute cu popularizarea acestor variante de  plata. De exemplu, folosind plata  in benzinarie, poţi trece rapid pe pod şi poţi plati  chiar şi a doua zi, pana la ora 24.”, a declarat Narcis Ştefan Neaga, Directorul General al CNADNR SA.

Informaţii necesare privind achitarea tarifului de trecere pentru utilizarea podurilor peste Dunare intre Feteşti şi Cernavoda:
 
#  tariful poate fi achitat la staţii de distributie a carburanţilor aparţinand OMV PETROM, MOL, ROMPETROL (staţiile la care se poate achita tariful fiind disponibile pe siteul CNADNR www.cnadnr.ro)
#  prin SMS la numarul 7577 (numar disponibil in reţelele de telefonie mobila ORANGE ROMÂNIA, VODAFONE ROMÂNIA, TELEKOM MOBILE şi RCS&RDS)
#  cash la staţia de taxare Feteşti.
#  daca se opteaza pentru achitarea tarifului de trecere la distibuitorii autorizaţi sau prin SMS, acesta trebuie achitat, de regula, inainte de utilizarea podurilor sau pana la ora 24.00 a zilei urmatoare trecerii.
#  daca se opteaza pentru achitarea tarifului de trecere cash la staţia de taxare Feteşti, se vor utiliza porţile prevazute cu bariere şi agenţi incasatori, semnalizate corespunzator.
#  Tariful de trecere achitat la distribuitorii autorizaţi sau prin SMS şi care nu a fost utilizat ramane valabil 12 luni de la data achitarii
#  utilizatorii sunt rugaţi, ca la achitarea tarifului de trecere, sa verifice datele pe care le transmit prin SMS sau care sunt inscrise pe documentul emis de catre distribuitorii autorizaţi ai CNADNR, inainte de a certifica prin semnatura corectitudinea acestora, corecţia ulterioara a unui numar de inmatriculare inscris eronat realizandu-se doar in condiţiile prevazute de legislaţia in vigoare.
#  un tarif de trecere achitat dupa expirarea termenului prevazut de legislaţia in vigoare (dupa ora 24.00 a zilei urmatoare trecerii) nu poate fi luat in considerare pentru trecerea in cauza, in aceasta situaţie urmand a se incheia un proces verbal de contravenţie.
#  informaţii privind achitarea tarifului de trecere se regasesc şi pe site-ul CNADNR www.cnadnr.ro la secţiunea Peaj Feteşti (e-Tarif).
 
Pentru a nu se crea confuzii in privinţa achitarii tarifului de trecere pentru utilizarea podurilor intre Feteşti şi Cernavoda) prin intermediul SMS, CNADNR SA descrie in continuare paşii pe care un utilizator trebuie sa-i urmeze:
1- se trimite la 7577 textul care conţine numarul de inmatriculare şi categoria tarifara corespunzatoare tipului de vehicul (1,2,3 sau 4). Exemplu pentru autoturism: B54AJV 1;
2 - se va primi un mesaj prin care se cere sa se confirme achiziţia (mesajul va conţine informaţii detaliate despre achiziţie, inclusiv costul total);
3 - pentru confirmarea achiziţiei, se trimite la numarul 7577 un mesaj cu textul DA, ulterior primirii mesajului de la pasul 2 - in maxim 3 ore;
4 - se va primi un mesaj de confirmare a achiziţiei ce va conţine seria peajului, categoria acesteia, numarul de inmatriculare pentru care a fost emis şi data la care perioada de valabilitate expira.
 
Precizari suplimentare:
#   Prin SMS se poate achita tariful  doar pentru 1 trecere
#   Prin SMS se poate achita tariful doar pentru vehicule inmatriculate in Romania;
#   Prin SMS nu se poate achita tariful daca solicitarea este iniţializata din afara teritoriului Romaniei;
#   In cazul in care se trimite textul in alt format, decat cel prevazut la pasul 1, acesta nu va fi luat in considerare
#   Detalii privind costul total al achitarii tarifului prin SMS este comunicat utilizatorului in mesajul text prevazut la pasul 2 (costul total cuprinde ţi costul generat de utilizarea serviciului de mesaje scurte)
#   Utilizatorul nu poate considera tariful achitat daca nu a primit mesajul de confirmare prevazut la pasul 4
#    Categoriile tarifare asociate tipului de vehicul:
                        1 - Autoturism/Marfa MTMA<=3,5 tone
                        2 - Marfa 3,5 tone<MTMA< 12 tone / Microbuz
                        3 - Marfa MTMA>=12 tone, <=3 axe / Autocar
                        4 - Marfa MTMA>=12 tone, >=4 axe
#   Pentru informaţii suplimentare referitoare la categoriile tarifare se poate trimite la numarul 7577 un mesaj cu textul INFO (0,05 EUR+TVA/SMS trimis)
#   Pentru cartelele preplatite nu se aplica TVA, achiziţia fiind efectuata numai daca exista disponibil creditul necesar.
#   Daca dupa transmiterea unui mesaj catre numarul 7577 nu se primeşte niciun mesaj este posibil ca pe acel numar de telefon sa existe eventuale restricţii, motiv pentru care va trebui ca utilizatorul sa ia legatura cu call centerul operatorului dvs. de telefonie mobila pentru mai multe detalii.
Benzile destinate fiecarui mijloc de plata sunt semnalizate corespunzator şi se recomanda informarea, din timp, a utilizatorilor privind semnificaţia acestora.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.