Cum se cere si se ia MITA de SUTE de MII de EURO la PARLAMENTUL ROMANIEI?...

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 12.04.2016 17:13 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei au dispus trimiterea in judecata, in stare de arest la domiciliu, a inculpaţilor:
TUDOR DANIEL GEORGE, preşedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, la data faptei, cu privire la savarşirea infracţiunii de luare de mita,
TUDOR DOINA-ANCA, senator in cadrul Senatului Romaniei, cu privire la savarşirea infracţiunii de complicitate la infracţiunea de luare de mita,
şi sub control judiciar a inculpatului MARIAN OVIDIU, secretar general al Senatului Romaniei, la data comiterii faptei, privire la savarşirea infracţiunii de trafic de influenţa.

In perioada martie – mai 2013, in contextul efectuarii unui control la o societate de asigurari, inculpatul Marian Ovidiu a pretins de la acţionarul majoritar al firmei respective (denunţator in cauza), pentru inculpatul Tudor Daniel George, suma de 3.000.000 de euro.
Totodata, Marian Ovidiu a susţinut ca are influenţa asupra preşedintelui Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor şi ca-l va determina pe acesta sa nu indeplineasca acte ce intrau in atribuţiile sale de serviciu.
Concret, inculpatul Tudor Daniel George trebuia sa depuna diligenţele necesare pentru ca rezultatul controlului sa fie unul favorabil omului de afaceri.
Din suma de bani iniţial pretinsa, inculpatul Marian Ovidiu a primit efectiv 500.000 euro, din care şi-a insuşit 200.000 de euro.
Restul de 300.000 euro au fost remişi inculpatului Tudor Daniel George in trei tranşe de cate 100.000 euro, o prima tranşa, in mod direct, iar urmatoarele doua tranşe, in mod indirect, prin intermediul soţiei sale Tudor Doina Anca, senator in Parlamentul Romaniei, persoana care cunoştea, la momentul intermedierii sumelor de bani, atat provenienţa cat şi scopul pentru care erau remise aceste sume de bani.
In urma sumelor remise cu titlu de mita, la data de 26 aprilie 2013, inculpatul Tudor Daniel George a emis o decizie prin care s-au ignorat in totalitate constatarile controlului respectiv (care atenţiona asupra gradului de risc ridicat al societaţii) şi a impus remedierea unor deficienţe minore şi nesemnificative in raport cu situaţia financiara precara a societaţii.

In cauza, a fost dispusa masura asiguratorie a sechestrului asupra sumelor de bani, in lei şi valuta, prezente şi viitoare, din conturile deschise pe numele inculpatului Tudor Daniel George, pana la concurenţa sumei de 300.000 euro.
Dosarul a fost trimis spre judecare Inaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, cu propunere de a se menţine masurile preventive şi asiguratorii dispuse in cauza.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.