Cum se face EVAZIUNE FISCALA tip BIDON sau tip TAMPON?... De peste 21.300.000 euro!

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 24.02.2016 14:49 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Procurorii  DI.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Galaţi au efectuat un numar de 39 de perchezitii domiciliare precum si la sediile unor societati comerciale de pe raza judetelor Galati, Braila, Vrancea si a municipiului Bucuresti in scopul destructurarii unui grup infractional organizat specializat in comiterea infractiunii de evaziune fiscala.

In cauza, exista suspiciunea rezonabila ca in perioada 2011 – 2015 membrii grupului infractional organizat au creat un circuit de societati comerciale de „tip bidon” si „tip tampon” prin intermediul carora s-au emis facturi şi documente contabile prin care se atesta, in mod nereal, achizitionarea de marfuri şi servicii de catre alte 16 societaţi comerciale controlate de aceştia.

Practic, societatile comerciale beneficiare erau „alimentate” cu facturi ce atestau, in mod nereal, achizitia de marfuri si servicii de o societate comerciala de „tip tampon”, coordonata de membrii din nucleul de conducere al grupului infractional organizat.
Pentru a crea o aparenta de legalitate membrii din nucleul de conducere al grupului infractional au organizat „alimentarea” cu facturi si documente a societatii comerciale de „tip tampon” de la un lant de 14 societati comerciale de „tip bidon”, controlate de acestia, prin intermediul altor membri ai grupului infractional carora le revenea acest rol, in ierarhia angrenajului infractional.

Membrii grupului infractional au creat si un circuit financiar paralel prin intermediul caruia administratorii societatilor comerciale beneficiare virau sumele de bani catre societatea comerciala de „tip tampon” pentru a crea o aparenta de legalitate a circuitului economic, aceste sume de bani fiind fie retrase, in numerar, din conturile detinute de acest din urma tip de societate comerciala, fie erau redirectionate catre conturile societatile comerciale de „tip bidon” de unde erau retrase, in numerar, de catre membrii grupului infractional care controlau aceste societati comerciale.

Prejudicial cauzat bugetului de stat este in suma de peste 96.000.000 lei, respectiv peste 21.300.000 euro.
In vederea audierii si a dispunerii masurilor legale vor fi conduse la sediul DIICOT ST Galati un numar de peste 85 de persoane.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.