Cum se poate cumpara un titlu de stat, cat costa si ce faci cu el?

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 14.07.2016 17:52 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Ministerul Finanţelor Publice marcheaza Centenarul Unirii printr-o emisiune speciala de titluri de stat care va avea scadenţa in anul 2018 – la 100 de ani de la Marea Unire.
Orice persoana fizica rezidenta sau nerezidenta, de peste 18 ani, poate participa la aceasta emisiune jubiliara prin cumpararea de titluri de stat cu o valoare nominala de 100 de lei. Dobanda anuala garantata este de 2,15% pe an. Titlurile de stat achiziţionate in 2016 vor fi scadente in anul 2018.

Titlurile cumparate pot fi vandute oricand, fara costuri de cumparare, in limita a 100.000 de lei.
Dobanzile şi caştigurile de capital realizate din deţinerea şi tranzacţionarea titlurilor emise de statul roman prin Ministerul Finanţelor Publice sunt venituri neimpozitabile.
Titlurile de stat pot fi cumparate de la BCR, BRD – Groupe Societe Generale, Banca Transilvania sau Raiffeisen Bank, in baza documentelor de identificare (carte de identitate, paşaport, etc.) şi dovada plaţii titlurilor de stat (in cazul in care plata s-a facut printr-o alta banca). La subscrierea titlurilor de stat prin bancile intermediare nu vor exista costuri pentru cumparatori. Cumparatorii pot opta intre a deschide un cont bancar, oferi datele contului bancar personal sau pot subscrie cu numerar.
Cumparatorii care doresc vanzarea titlurilor inainte de scadenţa, le pot vinde oricand prin bancile intermediare care furnizeaza cotaţii zilnice de preţ. Preţul titlului de stat fluctueaza in funcţie de cotaţiile de piaţa. Titlurile se pot tranzacţiona pe piaţa secundara administrata de BVB printr-un mecanism similar cu prima emisiune din anul 2015.
La scadenţa Ministerul Finanţelor Publice va organiza o loterie speciala prin care 100 de persoane fizice, deţinatori de titluri de stat ai emisiunii jubiliare, vor caştiga premii de cate 1000 lei  fiecare, indiferent de numarul de titluri deţinute.

FIDELIS, EDIŢIA CENTENAR
    Emisiune aniversara de titluri de stat pentru populaţie

Ministerul Finanţelor Publice marcheaza Centenarul Unirii printr-o emisiune speciala de titluri de stat care va avea scadenţa in anul 2018, la 100 de ani de la Marea Unire. Orice persoana fizica, de peste 18 ani, poate participa la aceasta emisiune jubiliara prin cumpararea de titluri de stat cu o valoare nominala de 100 de lei.

Anunţ emisiune titluri de stat CENTENAR

Prospect emisiune titluri de stat CENTENAR
Informaţii suplimentare pot fi obţinute la urmatoarele numere de telefon ale bancilor intermediare:

1. BCR - 0373.516.543

2. BRD - 021 301 41 51

3. BT - 0374.778.039

4. Raiffeisen - *2000

    INSTRUMENTE OFERITE: Titluri de stat, cupon fix, platibil anual

    VALOAREA NOMINALA: 100 LEI

    MATURITATE: 2 ani.

    LOTERIE ANIVERSARA: La scadenţa, Ministerul Finanţelor Publice va organiza o loterie aniversara prin care 100 de persoane fizice, deţinatori de titluri de stat ai emisiunii jubiliare, vor caştiga premii de cate 1000 de LEI fiecare, indiferent de numarul de titluri deţinute.

    CUMPARATORI ELIGIBILI: Persoane fizice rezidente şi nerezidente cu varsta de cel puţin 18 ani

    MODALITATEA DE CUMPARARE A TITLURILOR DE STAT:

    1. Cumparatorii interesaţi se prezinta la una din bancile care distribuie emisiunea de titluri de stat şi precizeaza numarul de titluri de stat pe care le doreşte sa le cumpere. Prezinta ofiţerului bancar documentele de identificare (carte de identitate, paşaport, etc) şi dovada plaţii titlurilor de stat (in cazul in care plata s-a facut printr-o alta banca).
    2. La subscriere, cumparatorii sunt obligaţi sa ofere datele contului bancar personal sau, in cazul in care nu au un cont bancar deschis, sa deschida unul la oricare banca.
    3. Dupa realizarea subscrierii, ofiţerul bancar va inmana investitorului doua exemplare ale formularului de subscriere.
    4. Cumparatorul va verifica datele preluate in formularul de subscriere: datele de identificare, numarul de titluri subscrise şi contul bancar in care se vor efectua plaţile de principal şi dobanda aferente titlurilor deţinute.

    COSTURI ASOCIATE CUMPARARII TITLURILOR DE STAT: La subscrierea titlurilor de stat prin bancile intermediare nu vor exista costuri pentru cumparatori.

    MECANISMUL DE LISTARE ŞI DE TRANZACŢIONARE A TITLURILOR DE STAT
    Titlurile se pot tranzacţiona pe piaţa secundara administrata de BVB printr-un mecanism similar cu prima emisiune din anul 2015.
    Cumparatorii care doresc vanzarea titlurilor inainte de scadenţa, le pot vinde oricand prin bancile intermediare, care furnizeaza cotaţii zilnice de preţ.

    IMPOZITARE: dobanzile şi caştigurile de capital realizate din deţinerea şi tranzacţionarea titlurilor emise de Statul Roman prin Ministerul Finanţelor Publice sunt venituri neimpozabile.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.