Cum se scot nebuni pe banda rulanta? Contracost, evident!...

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 18.02.2016 17:03 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Povestea Zilei

Procurori ai Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au finalizat cercetarile si au dispus trimiterea in judecata a 4 inculpati, angajati ai Laboratorului de Sanatate Mintala Piteşti, sub aspectul savarsirii infractiunii de luare de mita, dupa cum urmeaza:
# AZAMFIRE VALERIAN (aflat sub control judiciar) - 483 de acte materiale;
# MORMAN ELI - 14 acte materiale;
# STOICESCU ELEONORA  - 99 acte materiale;
# CONSTANTINESCU CARMEN CRISTINA - 25 acte materiale;

In perioada 27 aprilie – 23 iunie 2015, inculpatii Azamfire Valerian şi Morman Eli, in calitate de medici psihiatri ai unitatii sanitare susmentionate, contra unor sume de bani ce variau intre 10 si 100 de lei, au procedat la diagnosticarea, internarea uneori fictiva a unor persoane interesate, carora le-a eliberat documente medicale necesare pentru incadrarea ori menţinerea in grad de invaliditate sau handicap, deşi in realitate unii beneficiari nu sufereau de afecţiunile respective.
De asemenea, in unele situatii, acestia au eliberat reţete medicale unor pacienţi sau au avizat programe de recuperare, documentele fiind  necesare şi pentru comisia de expertiza medicala.
Prin acordarea deciziilor de incadrare in grad de invaliditate si implicit a unor drepturi de asigurari sociale, unor persoane care, in lipsa unor dosare medicale intocmite pe baza unor evaluari medicale corecte, nu ar fi beneficiat de aceasta incadrare in grad de invaliditate, se aduce atingere bugetului asigurarilor sociale de stat, cu toate consecintele ce decurg din acest fapt.
In aceeaşi perioada de timp, inculpatele Stoicescu Eleonora şi Constantinescu Carmen, in calitate de asistente medicale in cadrul aceluiasi laborator, au primit sume de bani (cca. 5 lei/pacient) sau alte produse de la pacienţi cu ocazia menţionarii in registrul de consultaţii sau pentru eliberarea unor documente medicale ori avizarea programelor de recuperare.

Asistentele, potrivit atributiilor de serviciu, au in competenta consemnarea in registrele de evidenta a pacientilor raportarile catre Casa Judeteana de Asigurari de Sanatatea Arges, printarea retetelor etc., astfel incat ele intermediau relatia pacient – medic, existand chiar situatii cand interveneau pe langa medic pentru eliberarea unor astfel de documente, la cererea unor pacienti care nu erau consultati in mod efectiv de catre medici.
Cat priveste sumele de bani primite cu titlu de mita de catre inculpati, acestea erau remise fie direct, in mana, fie erau puse in carnetele de sanatate.
In cauza a fost dispusa masura asiguratorie a sechestrului asupra unor sume de bani ridicate de la inculpati, dupa cum urmeaza: 81.665 lei, 11.985 euro, 4564 USD si 10 lire sterline.
Dosarul a fost trimis, spre solutionare, Tribunalului Arges.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.