Cum sunt santajati PROCURORII si POLITISTII care au instrumentat mai multe cauze penale de PSD si ANTENA 3?...

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 12.02.2018 09:17 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Cu referire la emisiunea difuzata de postul de televiziune Antena 3, in cursul serii de 11 februarie 2018, in care au fost prezentate o serie de inregistrari audio, ce redau presupuse discuţii purtate de procurorul şef al Serviciului Teritorial Ploieşti - Onea Lucian cu inculpatul Cosma Vlad, Biroul de Informare şi Relaţii Publice este abilitat sa transmita urmatoarele:

1. Vlad Cosma, inculpat pentru savarşirea infracţiunii de trafic de influenţa intr-un dosar aflat pe rolul Inaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie cu termen pe 19 februarie 2018, trimis in judecata de Serviciul Teritorial Ploieşti al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, a prezentat denaturat situaţia dintr-un dosar penal aflat in curs de urmarire penala, folosindu-se de colaje ale unor inregistrari pe care le-a realizat personal.

2. Relevant este ca, anterior difuzarii inregistrarilor, persoane din anturajul acestuia, s-au prezentat in mod repetat la şeful Serviciului Teritorial Ploieşti şi, in lipsa acestuia, la alţi procurori/ofiţeri de poliţie judiciara – ultima data vineri, 9 februarie 2018 – cerandu-le procurorilor sa faca demersuri astfel incat sa ii creeze o situaţie juridica favorabila lui şi tatalui sau - inculpatul Cosma Mircea (cercetat pentru luare de mita şi abuz in serviciu in acelaşi dosar aflat pe rolul Inaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, cu termen pe 19 februarie 2018, in care este inculpat şi fiul sau).
In concret, procurorilor li se cerea sa nu deruleze o ancheta penala cu privire la presupuse infracţiuni aflate in legatura cu dosarul deja trimis in judecata, precum şi sa intocmeasca şi sa elibereze un inscris care sa ii foloseasca inculpatului Cosma Mircea la imbunataţirea situaţiei juridice in dosarul aflat la ICCJ, in faza procesuala a apelului.
Persoanele respective au atras atenţia procurorilor ca, in caz contrar, vor fi difuzate la diverse posturi de televiziune inregistrari video din anchetele acestora, constand in montaje, colaje, special realizate pentru compromiterea procurorilor şi ofiţerilor de poliţie care au instrumentat mai multe cauze penale, printre care şi cel privindu-i pe inculpaţii sus menţionaţi.

Transcriere discuţie dintre persoana din anturajul lui Mircea Cosma şi ofiţer de poliţie de la ST Ploieşti - 09.02.2018

Persoana: … Duminica iese pe televizor. Şi-au facut nişte inregistrari, nişte chestii de genul asta… şi vor sa iasa pe televizor sa distruga pe toata lumea.
… N-am ce sa fac! Ca asta… ca n-au… Au facut, au aranjat tot! Sa… Vor sa iasa duminica, sa iasa pe televizor cu ele.  
… Nici nu v-am spus!… Şi daca va fi un scandal foarte mare şi o başica foarte mare, care va exploda, pentru ca el are nişte chestii foarte, foarte…  
… O sa iasa un scan… o sa iasa un scandal fantastic, ca se duce la presa, care presa e impotriva voastra! Şi o sa fie o… intreg scandal. Eu acuma va spun decat… va spun… va trag un semnal de alarma… Adica, ce puteţi sa faceţi?… ca nu puteţi sa le faceţi, ca el le are… Oricum sunt toate date, montate…
… Ei au ce au, ca… ala mi-a zis: ”…Domn’e (…) nu mi-au dat nici macar o caracterizare pentru tata!”  
… Dumneavoastra trebuie sa inţelegeţi, ca nu e de gluma! Au facut nişte discuţii mari pe la C.S.M., pe la CONSILIUL MAGISTRATURII, pe la INALTA CURTE… tot felul de discuţii… cu S.R.I.-ul… s-au inţeles… au fost toţi, impreuna, la SEBI GHIŢA, in… in asta, cum ii spune? In… a… in SERBIA.
… Au avut pe-acolo discuţii… le-a aratat… au montat impreuna… Sunt montate oficial cu aia dupa la R.T.V., cu GÂDEA, de la ANTENA 3… Deci, nu… nu e un scandaluţ!
… E ditamai regia facuta! O sa transmita doua posturi in direct… şi ROMÂNIA TV… şi ANTENA 3! ANTENA 3 o sa fie in direct, cu totul, absolut…!  
… Doamna… trebuie gasita o varianta prin care sa scapaţi de aştia dupa cap, ca o sa vi se rupa picioarele la toţi! Credeţi-ma, s-au facut nişte…!
Ofiţer DNA: Ce varianta? Care ar fi varianta?
Persoana: Nu ştiu! Sa-l lasaţi, dracu’, in pace!
…trebuie sa ne aşezam undeva, sa cautam o varianta, sa pice la o pace, sa faca intr-un fel, ca o sa vada ce recul o sa aiba prima…
….Duminica apare… Trebuia sa apara pe data de 15… eu ştiam ceva, n-am fost sigur… da’ am avut noi… ne-a amanat noua procesu’… şi acum avem pe 18 proces… şi s-ar putea sa fie ultimul, ca incep dezbaterile şi… a zis … „Ce sa mai fac cu alea, daca ma duc la puşcarie?”
…Cu cat ajungi mai sus, caderea e in jos… şi eu acuma va spun in felul urmator… asta, aşa… fac o discuţie… şi uit ca am facut-o! Vedeţi-va de pielea dumneavoastra, ca sunteţi la fel de bagata ca şi ceilalţi!
… Este vorba şi de serviciul, şi de salariile, şi …[neinteligibil]…, şi de familia dumneavoastra.

…Da! Eu, cu ochii mei am vazut! Mi-e mila de dumnea… Eu va spun cinstit! Vedeţi-va de pielea dumneavoastra!  
…Oamenii-s nebuni! Nu va daţi seama ce filme au facut, ce discuţii, ce imbarligari! Au discuţii cu CIUTACU, cu… cu nu ştiu care, cu nu ştiu care, cu nu ştiu care, cu nu ştiu… cu douazeci de inşi… cu VICOL, cu BLAGA, cu UDREA, cu BICA, care intra in direct de nu ştiu unde, cu PONTA, care nu ştiu ce vine sa zica. O sa fie un scandal monstru! N-au vrut sa faca chestia asta c-a picat Guvernu’ şi n-au vrut sa …[neinteligibil]… una cu alta! Cu DRAGNEA, care ii cere schimbarea lui KÖVESI… cu inregistrari, in care discuta NEGULESCU la telefon…
… E ticluita ca lumea şi sunt pregatiţi rau de tot!  
… Şi dupa ce vedem primul set şi vedem impactul care este… o sa va dau un telefon, ca vin… şi vedem.

Transcriere discuţie dintre o alta persoana din anturajul familiei Cosma şi procuror ST Ploieşti - 29.01.2018

Persoana: Nu! Problema e ca… o sa inceapa un mare scandal la ANTENA 3… şi v-au filmat… şi pe dumneavoastra…...Nu ştiu! Au intrat doi… cablaţi cu interfoane, cu camere, cu tot…
… Intra şi GHIŢA de la BELGRAD, in direct… S-a dus VOICULESCU acolo… Adica, e o chestiune ampla, care e numa’ pe D.N.A. Ploieşti!.... VLADUŢ COSMA. Are termen in februarie şi acuma vrea sa dea drumul…
…Şi… concluziile ajung la KÖVESI. ca de aia s-a dus VOICULESCU, ca vor sa... habar n-am!… a… ştiu doar ca o sa le dea drumu’… la ANTENA 3, la GÂDEA, …, tot se duc, fac repetiţii… montaje. Serios!
… Da, nu ştiu. Ca miza e alta, miza e de distrugere, nu de cancan!  
… Adica, nu e o situaţie de cancan, ca vor sa dea nişte inregistrari! Ideea e sa-l distruga pe domnul ONEA… nu ştiu!… sa ajunga la KÖVESI… Daca e şi VOICULESCU bagat… şi GHIŢA… in treaba asta, e o chestiune mai serioasa! Nu e facuta doar aşa, de… VLADUŢ!

3. Difuzarea inregistrarilor, cum - de altfel - a afirmat şi unul dintre cei doi interlocutori, are ca scop compromiterea procurorilor şi a ofiţerilor de poliţie care au instrumentat cauzele privind pe Cosma Mircea, Cosma Vlad şi pe fostul deputat Ghiţa Sebastian Aurelian, in condiţiile in care, aşa cum am menţionat, pe rolul ICCJ se afla dosarul penal cu termen la data de 19 februarie 2018.
La acest moment, alte detalii nu pot fi furnizate, deoarece aspectele menţionate fac obiectul unui dosar penal avand ca obiect, intre alte infracţiuni, şi infracţiunea de şantaj.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.