Cum va fi VREMEA in perioada 25 SEPTEMBRIE – 8 OCTOMBRIE 2017?... Vezi ce spun meteorologii

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 25.09.2017 17:22 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

ESTIMAREA EVOLUTIEI VALORILOR TERMICE SI A PRECIPITATIILOR IN INTERVALUL 25 SEPTEMBRIE – 8 OCTOMBRIE 2017
Sunt prognozate temperaturile maxime si minime, mediate pentru fiecare regiune a tarii si adaptate local cu modele statistice si sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicata de aparitie a precipitatiilor.
BANAT
Dupa o uşoara incalzire in primele doua zile ale intervalului, pana la valori maxime in jurul a 23 de grade, normale pentru aceasta perioada, temperatura aerului va fi in scadere pana spre sfarşitul primei saptamani, cand se vor inregistra, in medie, maxime de 18...19 grade. In cea de-a doua saptamana va exista o uşoara creştere a temperaturilor diurne, dar in medie, acestea se vor situa in jurul a 21 de grade. In primele nopţi ale intervalului, temperaturile minime, normale pentru aceasta perioada, vor fi, in medie, de 11...12 grade. Pana la sfarşitul primei saptamani temperaturile nocturne vor fi in scadere, pana la valori medii de 7...8 grade. In a doua jumatate a intervalului va exista o creştere a temperaturilor minime, iar media regionala a acestora va fi de 10...11 grade.
Trecator va ploua slab şi izolat in zilele de 25 şi 26 septembrie. Probabilitatea de ploaie va fi in creştere in intervalul 3-7 octombrie.
CRISANA
In primele trei zile ale intervalului valorile termice diurne vor fi normale pentru aceasta perioada, maximele fiind, in medie, de 22...23 de grade. Pana spre sfarşitul primei saptamani, temperatura aerului va fi in scadere, astfel ca media maximelor se va situa in jurul valorii de 18 grade. In a doua jumatate a intervalului, temperaturile diurne vor fi in creştere uşoara, astfel ca media regionala a maximelor va fi de 20...21 de grade. Minimele nocturne, in prima jumatate a intervalului, vor fi in scadere de la valori medii de 10...11 grade, la medii de 6...7 grade. In cea de-a doua saptamana, temperaturile din cursul nopţilor vor fi in creştere uşoara pana la valori, in medie, de 8...10 grade, normale pentru aceasta perioada.
In prima zi a intervalului vor fi condiţii ca izolat sa ploua slab, urmand ca probabilitatea de ploaie sa fie ridicata in intervalul 3-8 octombrie.
TRANSILVANIA
In primele doua zile ale intervalului, temperatura aerului va avea valori normale pentru ultima decada a lunii septembrie, cu medii regionale ale maximelor de 21...22 de grade şi ale minimelor de 8...9 grade. Apoi, pana la sfarşitul primei saptamani, vremea se va raci şi, astfel, media valorilor diurne va fi de 15...16 grade, iar a celor nocturne de 2...3 grade. In cea de-a doua saptamana temperatura aerului va fi in creştere pana la medii ale maximelor de 18...19 grade şi ale minimelor de 7...8 grade.
Probabilitatea de ploaie va fi ridicata in intervalul 3-8 octombrie.
MARAMURES
In primele doua zile ale intervalului, media regionala a maximelor se va situa in jurul valorii de 22 de grade, iar a minimelor va fi de 8...9 grade, valori apropiate de normalul perioadei. Apoi, pana la sfarşitul lunii septembrie vremea se va raci treptat, media valorilor diurne se va situa in jurul a 17 grade, iar a celor nocturne va fi de 4...5 grade. In prima saptamana a lunii octombrie, temperatura aerului va fi in creştere uşoara pana la medii ale maximelor de 18...19 grade şi ale minimelor, de 8...9 grade.
Incepand cu data de 3 octombrie va creşte probabilitatea de apariţie a ploilor.
MOLDOVA
In primele doua zile, valorile diurne de temperatura vor fi apropiate de cele normale şi se vor situa in medie in jurul a 22 de grade, dar incepand din data de 27 septembrie acestea vor fi in scadere pana la medii de 14…15 grade şi vor caracteriza, in perioada 29 septembrie – 2 octombrie, o vreme racoroasa spre rece. Apoi, temperaturile vor creşte uşor spre o medie de 18…19 grade, apropiata de cea regional specifica inceputului lunii octombrie. Minimele nocturne vor scadea de la valori medii de 10…12 grade, pana la 4…5 grade spre finalul primei saptamani, dupa care vor creşte pana la o medie de 8 grade, normala perioadei.
Incepand cu data de 3 octombrie va creşte probabilitatea de apariţie a ploilor slabe şi pe arii restranse.
DOBROGEA
Valorile diurne de temperatura vor fi apropiate de cele normale in primele doua zile şi vor fi, in medie, de 22…23 de grade, dar incepand din data de 27 septembrie acestea vor scadea pana la medii de 16 grade şi vor caracteriza, pana in 2 octombrie, o vreme racoroasa. Apoi, temperaturile vor creşte uşor spre o medie de 20 de grade, apropiata de cea regionala, specifica inceputului lunii octombrie. Minimele nocturne vor scadea de la valori medii de 13…15 grade, pana la 8…9 grade spre finalul primei saptamani, dupa care vor creşte pana la o medie normala de 12 grade.
Probabilitatea de apariţie a ploilor slabe şi pe arii restranse va fi mai ridicata in jurul datei de 28 septembrie şi in perioada 2 – 8 octombrie.
MUNTENIA
In primele doua zile, valorile diurne de temperatura vor fi apropiate de cele normale şi se vor situa, in medie, in jurul a 23…24 de grade, dar incepand din data de 27 septembrie acestea vor fi in scadere pana la medii de 16…18 grade şi vor caracteriza, in perioada 28 septembrie – 2 octombrie, o vreme racoroasa. Apoi, temperaturile vor creşte uşor spre o medie de 21…22 grade, apropiata de cea regionala, specifica inceputului lunii octombrie. Minimele nocturne vor scadea de la valori medii de 10…12 grade, pana la 6 grade, spre finalul primei saptamani, dupa care vor creşte pana la o medie de 10 grade, normala perioadei.
Pe spaţii mici vor fi posibile ploi slabe, pe parcursul zilei de 26 septembrie şi dupa data de 2 octombrie.
OLTENIA
Valorile diurne de temperatura vor fi apropiate de cele normale in primele trei zile şi se vor situa, in medie, in jurul a 21…22 de grade, dar incepand din data de 28 septembrie acestea vor fi in scadere pana la medii de 17…18 grade şi vor caracteriza, pana in 2 octombrie, o vreme racoroasa. Apoi, temperaturile vor creşte uşor spre o medie de 20 de grade, apropiata de cea regionala, specifica inceputului lunii octombrie. Minimele nocturne vor scadea de la valori medii de 10…12 grade, pana la 6…7 grade spre finalul primei saptamani, dupa care vor creşte pana la o medie normala de 10 grade.
Pe spaţii mici vor fi posibile ploi slabe, pe parcursul zilei de 26 septembrie şi dupa data de 2 octombrie.
LA MUNTE
In primele doua zile ale intervalului valorile termice vor fi apropiate de normalul perioadei, cu medii ale maximelor de 12...13 grade şi ale minimelor de 4...5 grade. Apoi, pana la sfarşitul lunii septembrie vremea se va raci treptat, media valorilor diurne va fi de 8...9 grade, iar a celor nocturne de -1...1 grad. In prima saptamana a lunii octombrie, temperatura aerului va fi in creştere, astfel ca mediile valorilor diurne vor fi de 11...12 grade şi ale celor nocturne, de 4...5 grade.
In zilele de 25, 26 şi 27 septembrie, pe arii restranse vor fi precipitaţii slabe. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi in creştere dupa data de 3 octombrie.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.