Cum va fi VREMEA pana la 15 OCTOMBRIE?... Vezi ce spun METEOROLOGII despre fiecare REGIUNE in parte!...

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 02.10.2017 13:28 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

ESTIMAREA EVOLUTIEI VALORILOR TERMICE SI A PRECIPITATIILOR IN INTERVALUL 02 – 15 OCTOMBRIE 2017
Sunt prognozate temperaturile maxime si minime, mediate pentru fiecare regiune a tarii si adaptate local cu modele statistice si sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicata de aparitie a precipitatiilor.
BANAT
Regimul termic va fi apropiat de cel normal in aceasta perioada din an, pe intreg intervalul de prognoza. In prima saptamana, valorile diurne vor avea variaţii de la o zi la alta. Valorile nocturne vor fi mai ridicate la inceputul intervalului, apoi in scadere. In medie, temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 17 şi 20 de grade, mai mari pana la 21...22 de grade in zilele de 3 şi 13 octombrie, iar minimele vor creşte de la 6 grade in prima noapte, la 10 grade in cea de-a doua, apoi vor oscila in jurul a 8 grade.
Temporar, in perioadele 3-4 octombrie şi 6-11 octombrie, va ploua, iar in restul timpului probabilitatea de apariţie a ploilor va fi destul de redusa.
CRISANA
Regimul termic va fi apropiat de cel normal in aceasta perioada din an, pe intreg intervalul de prognoza. In medie, temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 16 şi 19 de grade, uşor ridicate, pana la 20...21 de grade, in zilele de 3 şi 13 octombrie, iar minimele vor creşte de la 6 grade in prima noapte, la 9 grade in cea de-a doua, apoi vor oscila in jurul a 8 grade.
Probabilitatea de ploaie va creşte incepand cu data de 3 octombrie. Temporar, se pot cumula cantitaţi de apa mai insemnate in intervalele 3-4 octombrie şi 6-11 octombrie.
TRANSILVANIA
Valorile termice se vor situa, in general, in apropierea celor normale perioadei. Astfel, temperaturile maxime se vor incadra, in medie regionala, intre 15 şi 19 grade, uşor mai ridicate in zilele de 3 şi 13 octombrie, dar şi mai scazute in 4 octombrie. Media regionala a temperaturilor minime va fi de 5….6 grade, exceptand prima noapte, cand se vor inregistra in jur de 2 grade.
Probabilitatea de apariţie a ploii va fi ridicata incepand cu data de 3 octombrie, iar in perioada 7-11 octombrie ploile pot fi moderate şi temporar, mai insemnate cantitativ.
MARAMURES
Valorile termice diurne vor fi, in medie regionala, uşor mai scazute decat cele climatologic specifice perioadei, iar cele nocturne vor fi sub norme in prima saptamana şi in jurul normelor, in cea de-a doua. In medie, temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 15 şi 18 grade, iar cele minime se vor incadra intre 4 şi 9 grade in prima saptamana, apoi vor oscila in jurul a 7 grade.
Vor fi ploi moderate şi temporar mai insemnate cantitativ, cu precadere in perioada 3-4 octombrie şi in intervalul 6-11 octombrie.
MOLDOVA
Regimul termic, atat diurn cat şi nocturn, va fi apropiat de cel normal in aceasta perioada a anului, exceptand prima noapte, cand vremea va fi rece, cu minime in jurul a 4 grade. In restul timpului, vor fi temperaturi minime, in medie regionala, de 7...8 grade. Maximele, mediat pe regiune, se vor incadra intre 15 şi 19 grade in prima saptamana şi intre 17 şi 19 grade, pe parcursul celei de-a doua.
Incepand cu data de 3 octombrie, probabilitatea de apariţie a ploilor va fi ridicata, insa acestea vor fi slabe cantitativ.
DOBROGEA
Temperatura aerului va creşte treptat in prima parte a intervalului, apoi nu va avea variaţii semnificative. Majoritatea valorilor ce urmeaza sa se inregistreze, atat diurne, cat şi nocturne, vor fi apropiate de cele normale ale perioadei. In medie, pe parcursul primei saptamani vor fi maxime cuprinse intre 15 şi 21 de garde şi minime intre 7 şi 12 grade, iar in cea de-a doua saptamana temperaturile maxime vor oscila in jurul a 19 grade, iar minimele in jurul a 11 grade.
Vor fi posibile ploi, dar slabe cantitativ, cu probabilitate mai mare de semnalare in perioada 7-11 octombrie.
MUNTENIA
Temperatura aerului va creşte treptat in prima parte a intervalului, apoi nu va avea variaţii semnificative şi se va situa, in general, in aproppierea mediilor climatologice ale perioadei. In medie, pe parcursul primei saptamani vor fi maxime cuprinse intre 17 şi 23 de grade şi minime intre 5 şi 9 grade, iar in cea de-a doua saptamana temperaturile maxime se vor incadra intre 19 şi 21 de grade, iar minmele vor oscila in jurul a 8 grade.
Vor fi ploi slabe cantitativ, cu probabilitate mai mare de semnalare in perioada 7-11 octombrie.
OLTENIA
Pe parcursul primei saptamani, temperatura aerului va creşte treptat. Cu toate acestea, regimul termic se va situa uşor sub cel climatologic specific acestei perioade din an şi va fi caracterizat, in medie regionala, de valori maxime cuprinse intre 17 şi 22 de grade şi minime intre 5 şi 9 grade.
In cea de-a doua saptamana vor fi temperaturi in jurul celor normale; maxime cuprinse intre 18 şi 21 de grade şi minime in jur de 8 grade.
Vor fi ploi slabe cantitativ, cu probabilitate mai mare de semnalare in perioada 7-11 octombrie.
LA MUNTE
Regimul termic, fara variaţii semnificative pe intreg intervalul de referinţa, va fi apropiat de cel normal in aceasta perioada, cu medii ale temperaturilor maxime de 8...10 grade şi de 2...3 grade ale celor minime, exceptand prima dimineaţa, cand vor fi temperaturi de -1...0 grade.
Incepand cu 3 octombrie, probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi ridicata, iar in perioada 7-11 octombrie acestea pot fi moderate şi insemnate cantitativ.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.