Cum va fi VREMEA pana la inceputul lunii SEPTEMBRIE?... Vezi ce spun METEOROLOGII!...

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 21.08.2017 15:09 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

ESTIMAREA EVOLUTIEI VALORILOR TERMICE SI A PRECIPITATIILOR IN INTERVALUL 21 AUGUST – 04 SEPTEMBRIE 2017
Sunt prognozate temperaturile maxime si minime, mediate pentru fiecare regiune a tarii si adaptate local cu modele statistice si sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicata de aparitie a precipitatiilor.
BANAT
Vremea va fi racoroasa la inceputul intervalului, apoi se va incalzi treptat, astfel incat de la o medie a temperaturilor maxime de 23 de grade in prima zi de prognoza, se va ajunge pana la o medie de 35 de grade in data de 27 august. In a doua saptamana de prognoza, temperatura aerului va marca o scadere uşoara pana la valori medii ale maximelor in jurul a 30 de grade. Mediile temperaturilor minime vor scadea de la 14 grade in prima zi, pana la 11 grade in dimineaţa de 23 august, apoi vor marca o creştere şi pana la sfarşitul lunii august se vor menţine in jurul a 16 grade. In primele zile ale lunii septembrie, minimele termice vor scadea uşor, pana la o medie de 14 grade.
Pe arii restranse vor fi averse in prima zi a intervalului de prognoza. In a doua saptamana se menţin condiţiile pentru ploi slabe, cu probabilitate mai mare in jurul datei de 30 august.
CRISANA
Valorile termice diurne vor fi in creştere treptata, de la o medie in prima zi de 22 de grade, pana la o medie de 33 de grade in data de 26 august, valoare ce se va menţine şi in urmatoarele doua zile, apoi vor marca o scadere pana in ultima zi a intervalului de prognoza, pana la o medie de 29 de grade. Valorile nocturne vor scadea la inceputul intervalului de la medii in jurul a 14 grade, la medii de 11...12 grade, valori ce se vor menţine pana in 24 august, apoi vor marca o creştere spre sfarşitul lunii august pana in jurul a 16 grade. Pana la sfarşitul intervalului de prognoza, temperaturile minime vor fi in scadere, ajungand, in medie, la 14...15 grade.
In prima zi de prognoza izolat va ploua, apoi probabilitatea pentru averse slabe, izolate, va fi mai mare in intervalul 29 august - 2 septembrie.
TRANSILVANIA
Vremea va fi racoroasa din prima zi de prognoza, cand media maximelor va fi de 21 de grade, apoi se va incalzi pana in data de 27 august, cand se va inregistra o medie de 32 de grade. Din 28 august, valorile termice diurne vor marca o scadere treptata pana la sfarşitul intervalului de prognoza, cand mediile se vor situa in jurul a 28 de grade. Temperaturile minime vor scadea de la o medie de 14 grade in prima zi a intervalului, pana la o medie de 8 grade in data de 23 august, iar pana in data de 25 august variaţiile vor fi nesemnificative. Va urma o creştere pana la medii nocturne in jurul a 13 grade, in data de 28 august, valoare ce se va menţine pana la sfarşitul lunii august, apoi minimele termice vor fi in scadere pana la valori medii de 11...12 grade, la sfarşitul celei de a doua saptamani de prognoza.
Vor fi averse pe arii extinse şi insemnate cantitativ in prima zi de prognoza, apoi acestea vor diminua şi se vor restrange ca arie. In a doua saptamana se menţin condiţiile pentru ploi slabe, iar probabilitatea mai mare de apariţie a acestora va fi dupa data de 30 august.
MARAMURES
Valorile termice vor caracteriza o vreme racoroasa in primele zile, cand mediile maximelor vor fi de 20...23 de grade. Apoi, temperatura aerului va fi in creştere, pana la medii ale valorilor diurne in jurul a 32 de grade in ziua de 27 august. In a doua saptamana temperatura aerului va marca o scadere treptata, ajungand spre sfarşitul intervalului la medii ale maximelor de 27...28 de grade. Temperaturile minime vor fi in scadere de la o medie de 15 grade in prima zi, pana in jurul a 10 grade in data de 24 august, apoi va urma o creştere şi, pana la sfarşitul intervalului, media valorilor nocturne va fi de 12...14 grade.
In prima zi a intervalului vor fi averse insemnate cantitativ, iar in a doua zi doar trecator va mai ploua slab. Condiţii pentru ploi slabe, izolate, vor fi şi in a doua jumatatea a intervalului, cu probabilitate mai mare in jurul datei de 31 august.
MOLDOVA
Vremea se va raci treptat pana in data de 23 august, de la medii ale maximelor de 26...27 de grade, pana spre valori in jurul a 23 de grade. Ulterior, pana in ziua de 26 august, temperatura aerului va fi in creştere, spre medii ale valorilor diurne in jurul a 31 de grade. Dupa aceasta data, pana la sfarşitul intervalului, maximele termice vor fi in scadere uşoara şi treptata pana spre medii de 27...28 de grade. In ceea ce priveşte evoluţia temperaturilor minime, acestea vor fi in scadere pana in data de 24 august, de la medii in jurul a 16 grade, la medii de 11...12 grade. Apoi va exista o creştere uşoara şi treptata pana la medii de 15...16 grade, iar la sfarşitul intervalului va fi din nou o scadere spre medii de 13...14 grade.
In prima zi a intervalului vor fi averse insemnate cantitativ. Pobabilitatea de apariţie a ploilor va fi ridicata şi in jurul datei de 31 august.
DOBROGEA
In primele doua zile ale intervalului, temperaturile maxime vor fi in scadere, de la medii in jurul a 30 de grade, pana la 24...25 de grade. Apoi, vremea se va incalzi uşor şi treptat, astfel incat mediile maximelor vor fi de 28...29 de grade. Spre sfarşitul intervalului, temperatura aerului va avea tendinţa de scadere uşoara pana spre medii ale valorilor diurne de 26...27 de grade. Minimele termice vor fi in scadere pana in data de 23 august, de la medii in jurul a 19 grade, pana spre 15...16 grade, apoi vor creşte din nou, iar media se va situa in jurul valorii de 18 grade.
In primele doua zile ale intervalului vor fi averse slabe, urmand ca probabilitatea de ploaie sa fie din nou in creştere in intervalul 30 august – 2 septembrie.
MUNTENIA
La inceputul intervalului, vremea se va raci accentuat. In prima zi media maximelor va fi de 30...31 de grade, iar in a doua zi se va situa in jurul a 25 de grade. Apoi, vremea se va incalzi uşor şi treptat de la o zi la alta, astfel incat, spre mijlocul intervalului, media valorilor diurne va fi in jurul a 32 de grade. In ultimele zile media maximelor va cobori sub 30 de grade. Temperaturile minime vor fi in scadere pana in data de 24 august, de la o medie in jurul a 17 grade, la o medie de 12...13 grade. Pana spre mijlocul intervalului, temperaturile minime vor fi din nou in creştere pana la medii de 15...16 grade, apoi variaţiile vor fi nesemnificative.
In primele doua zile ale intervalului vor fi averse, izolat insemnate cantitativ. Probabilitatea de ploaie va fi in creştere şi in jurul datei de 31 august.
OLTENIA
Temperatura maxima va fi in scadere in prima zi a intervalului, cand media va fi de 25...26 de grade, apoi va creşte uşor şi treptat de la o zi la alta pana spre mijlocul intervalului, cand media valorilor diurne va fi de 33...34 de grade. In ultimele zile temperatura va avea din nou tendinţa de scadere, pana spre o medie de 30 de grade. Media temperaturilor minime va fi in jurul a 17 grade la inceputul intervalului, apoi temperaturile nocturne vor marca o scadere, iar la mijlocul primei saptamani, media va fi de 11...12 grade. Treptat, minimele vor creşte uşor, spre sfarşitul lunii august media acestora se va situa in jurul valorii de 16 grade, iar pana la sfarşitul intervalului variaţiile vor fi nesemnificative.
Local vor fi averse in prima zi a intervalului, iar condiţii de ploaie vor mai fi in intervalul 30 august – 2 septembrie.
LA MUNTE
Pana in data de 23 august vremea se va raci, iar media maximelor se va situa in jurul valorii de 14 grade. Apoi, temperatura aerului va creşte uşor şi treptat, iar la mijlocul intervalului media valorilor diurne se va situa in jurul a 22 de grade. In cea de-a doua saptamana, temperaturile maxime vor fi in scadere uşoara, pana la o medie in jurul a 18 grade. Minimele termice vor fi in scadere pana la mijlocul primei saptamani, de la o medie in jurul a 11 grade, pana la valori medii de 5...6 grade. Va urma o creştere spre valori medii de 11...12 grade, iar apoi, pana la sfarşitul intervalului, o scadere spre minime, in medie, de 8...9 grade.
In primele doua zile vor fi averse, izolat insemnate cantitativ. Condiţii de ploaie vor fi şi in a doua saptamana, cu probabilitate mai mare in intervalul 31 august – 2 septembrie.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.