CUTREMURATOR: 10 ani de PUSCARIE pentru ca a VIOLAT si UCIS o fata. A iesit si a ucis un COPIL de 10 ani!...

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 29.02.2016 13:49 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Procurori ai Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au finalizat cercetarile si au dispus, prin rechizitoriul din data de 25 februarie 2016, trimiterea in judecata, in stare de arest preventiv, a inculpatului MIRON VASILE sub aspectul savarsirii infractiunilor de omor calificat si profanare de cadavre sau morminte.
Cauza avand ca obiect disparitia minorului A.A.A., in varsta de 10 ani, inregistrata initial la Parchetul de pe langa Judecatoria Raducaneni, a fost declinata la Parchetul de pe langa Tribunalul Iasi, de unde a fost preluata la data de 13 octombrie 2015 de catre Sectia de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

In dupa amiaza zilei de 29 mai 2015, aflat in localitatea natala, satul Covasna, din judetul Iasi, inculpatul Miron Vasile, de 44 de ani, a aplicat cu un corp contondent, in mod repetat, lovituri victimei minore A.A.A. care, in urma leziunilor traumatice suferite, a decedat.
A doua zi, in noaptea de 30/31 mai 2015, inculpatul Miron Vasile a revenit la locul in care se afla cadavrul victimei, a infasurat capul si partea superioara a corpului intr-un sac de rafie, iar partea inferioara a invelit-o intr-o patura, legand mai apoi cadavrul cu o banda textila si cu sarma ghimpata.

In continuare, pentru nu fi descoperit cadavrul victimei, l-a transportat in brate pana la o rapa in care se aduna ape pluviale, unde l-a ascuns.
Corpul victimei a fost astfel expus o lunga perioada de timp conditiilor de mediu, insectelor si rozatoarelor, ceea ce a determinat distrugerea tesuturilor moi, fiind gasit scheletizat in data de 26 septembrie 2015.

Raportul de expertiza antropologica efectuat in cauza a concluzionat ca oasele descoperite si analizate sunt de natura umana si provin de la un copil cu varsta de aproximativ 11 ani.
De asemenea, expertiza a relevat o fractura complexa a cubitusului stang, produsa perimortem, cel mai probabil prin actiunea unui corp contondent, in cadrul unei tentative de aparare din partea victimei.
Decesul a putut surveni cu 3 – 4 luni inainte de descoperirea scheletului.
Identificarea cadavrului s-a efectuat pe baza articolelor de imbracaminte si incaltaminte de catre mama victimei.
Expertiza ADN efectuata in cauza a confirmat faptul ca scheletul apartine victimei A.A.A.

Avand in vedere faptul ca inculpatul s-a sustras de la urmarirea penala, s-a facut propunere de arestare in lipsa, fiind emis inclusiv mandat european de arestare.
Drept urmare, inculpatul a fost depistat in Germania, fiind predat autoritatilor judiciare romane si incarcerat la data de 8 ianuarie 2016.
Dosarul a fost trimis, spre solutionare, Tribunalului Iasi.

MIRON VASILE a ieşit din inchisoare dupa 10 ani, pentru buna purtare, fiind condamnat la 15 ani de puşcarie pentru omor deosebit de grav, dupa ce in 2002 a violat o fata, a mutilat-o şi a ucis-o, dupa care i-a ascuns cadavrul intr-o hazna şi a fugit...

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.