Daca tot PSD a transformat ROMANIA in REPUBLICA BANANIERA, METEOROLOGII spun ca ne-asteapta NOPTI TROPICALE

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 19.06.2017 14:40 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

ESTIMAREA EVOLUTIEI VALORILOR TERMICE SI A PRECIPITATIILOR IN INTERVALUL 19 IUNIE – 02 IULIE 2017
Sunt prognozate temperaturile maxime si minime, mediate pentru fiecare regiune a tarii si adaptate local cu modele statistice si sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicata de aparitie a precipitatiilor.
BANAT
Pe parcursul primei saptamani, vremea va deveni calduroasa, iar in week-end media temperaturilor maxime  va atinge 33...34 de grade. Procesul de incalzire se va resimţi şi in timpul nopţilor, astfel incat  media temperaturilor minime va creşte de la 11 la 18 grade. Valori termice ridicate se vor menţine şi  in perioada 26-28 iunie, cu uşoare variaţii de la o zi la alta, dar ulterior va fi in scadere atat  media maximelor diurne, spre 28...29 de grade in primele zile ale lunii iulie, cat şi aceea a minimelor  nocturne, ce va ajunge, la sfarşitul intervalului de referinţa, la 14…15 grade.
In intervalul 28 iunie - 2 iulie va fi ridicata probabilitatea pentru averse, descarcari electrice şi  local cantitaţi de apa mai insemnate.
CRISANA
Vremea se va incalzi treptat in timpul primei saptamani, iar in intervalul 23-25 iunie media  temperaturilor maxime va atinge 32...33 de grade. Procesul de incalzire se va resimţi şi in timpul  nopţilor, astfel incat media temperaturilor minime va creşte de la 12 la 17 grade. Valori termice  ridicate se vor menţine şi in perioada 26-28 iunie, cu uşoare variaţii de la o zi la alta, dar ulterior  va fi in scadere atat media maximelor diurne, spre 26...27 de grade in primele zile ale lunii iulie,  cat şi aceea a minimelor nocturne, ce va ajunge, la sfarşitul intervalului de referinţa, la 13…14  grade.
In intervalul 27 iunie - 2 iulie va fi ridicata probabilitatea pentru averse, descarcari electrice şi  local cantitaţi de apa mai insemnate.
TRANSILVANIA
Vremea va intra intr-un proces de incalzire, astfel incat pe 21 iunie media regionala a maximelor se va  situa in jurul valorii de 29 de grade. In 22 iunie se va produce o uşoara racorire, insa, spre finalul  primei saptamani, vremea va deveni calduroasa, cu medii ale temperaturilor maxime de 29…30 de grade. In  prima parte a celei de-a doua saptamani nu se vor inregistra variaţii semnificative ale regimului  termic diurn, iar ulterior media maximelor va cobori spre 25…26 de grade. Pe parcursul celor doua  saptamani, media temperaturilor minime va fi de 10…12 grade, chiar mai ridicata in intervalul 24-28  iunie, spre 14…16 grade.
In intervalele 21 – 22 iunie şi 28 iunie - 2 iulie va fi ridicata probabilitatea pentru averse,  descarcari electrice şi local cantitaţi de apa mai insemnate.
MARAMURES
Pana pe 21 iunie, vremea se va incalzi, iar media temperaturilor maxime va atinge 28 de grade. In 22  iunie se va produce o uşoara racorire, insa in week-end, vremea va deveni calduroasa, cu medii ale  temperaturilor maxime in jurul a 30 de grade. Procesul de incalzire se va resimţi şi in timpul nopţilor  primei saptamani, astfel incat media temperaturilor minime va creşte de la 11 la 16 grade. Valori  termice ridicate se vor menţine şi in perioada 26-28 iunie, cu uşoare variaţii de la o zi la alta, dar  ulterior va fi in scadere atat media maximelor diurne, spre 25...26 de grade in primele zile ale lunii  iulie, cat şi aceea a minimelor nocturne, ce va ajunge, la sfarşitul intervalului de referinţa, la 12… 13 grade.
In intervalele 21 – 22 iunie, 23 iunie - 24 iunie şi in unele zile ale celei de-a doua saptamani, va  creşte probabilitatea de apariţie a averselor, local mai insemnate cantitativ.
MOLDOVA
Vremea va intra intr-un proces de incalzire, astfel incat pe 20 şi 21 iunie media regionala a maximelor  se va situa in jurul valorii de 29 de grade. In 22 iunie se va produce o uşoara racorire, insa, in  week-end, vremea va deveni calduroasa, cu medii ale temperaturilor maxime de 30…32 de grade. In prima  parte a celei de-a doua saptamani nu se vor inregistra variaţii semnificative ale regimului termic  diurn, iar ulterior media maximelor va cobori spre 26…27 de grade. Pe parcursul celor doua saptamani,  media temperaturilor minime va fi de 13…15 grade, chiar mai ridicata in intervalul 24-28 iunie, spre  16…17 grade.
In intervalele 21 – 22 iunie şi 28 iunie - 2 iulie va fi mai ridicata probabilitatea pentru averse,  descarcari electrice şi local cantitaţi de apa mai insemnate.
DOBROGEA
Vremea va intra intr-un proces de incalzire, astfel incat pe 21 iunie media regionala a maximelor se va  situa in jurul valorii de 30 de grade. In 22 iunie se va produce o uşoara racorire, insa ulterior, pana  spre finalul primei saptamani, vremea va deveni calduroasa, cu medii ale temperaturilor maxime de 29…30  de grade. In a doua saptamana de prognoza nu se vor inregistra variaţii semnificative ale regimului  termic, media maximelor urmand a fi de 27…28 de grade. Media temperaturilor minime din acest interval  va fi de 17…18 grade, cu valori mai ridicate in perioada 24-26 iunie, spre 19…20 de grade.
Aversele locale, in general slabe cantitativ, au probabilitate mai mare de apariţie in intervalele 20- 23 iunie şi 28 iunie - 2 iulie.
MUNTENIA
Pana pe 21 iunie, vremea se va incalzi, iar media valorilor maxime va ajunge in jur de 32 de grade. In  22 iunie se va produce o uşoara racorire, aceasta medie urmand a fi de 28…29 de grade. In perioada 23 –  29 iunie vremea va deveni calduroasa, chiar caniculara in zonele de campie, cu o medie regionala a  valorilor maxime de temperatura de 33…34 de grade. Spre sfarşitul intervalului de prognoza, temperatura  va marca o uşoara scadere, pana spre medii ale temperaturilor maxime in jur de 30 de grade. Media  temperaturilor minime va fi in creştere, astfel incat in intervalul 24…30 iunie se vor atinge valori de  17…18 grade, dar ulterior şi acestea vor scadea uşor spre 15 grade.
In intervalele 22 – 23 iunie şi 28 iunie - 2 iulie va fi mai ridicata probabilitatea pentru averse,  descarcari electrice şi local cantitaţi de apa mai insemnate.
OLTENIA
Temperatura va fi in creştere treptata, de la o medie a maximelor in jur de 28 de grade, pana spre 34… 35 de grade in intervalul 24-28 iunie, cand vremea va deveni caniculara in zonele de campie. Spre  sfarşitul celor doua saptamani de prognoza este posibila o racorire treptata a vremii, media maximelor  urmand sa coboare spre 30 de grade. Şi media regionala a temperaturilor minime va fi tot mai ridicata,  cele mai ridicate valori, in jur de 18…19 grade, urmand a se inregistra in intervalul 24 – 29 iulie,  cand in zonele de campie sunt posibile şi nopţi tropicale.
In intervalul 27 iunie - 2 iulie va fi ridicata probabilitatea pentru averse, descarcari electrice şi  local cantitaţi de apa mai insemnate.
LA MUNTE
Vremea se va incalzi, de la o medie a temperaturilor maxime in jur de 16 grade, pana spre 22 de grade  in intervalul 24 – 28 iunie. In 22 iunie, pe fondul instabilitaţii atmosferice mai accentuate, se va  produce o uşoara scadere de temperatura. In acelaşi sens vor evolua şi temperaturile minime, cele mai  ridicate valori urmand sa atinga o medie de 12…13 grade. Spre sfarşitul celor doua saptamani de  prognoza vremea se va raci uşor, pana spre o medie a maximelor in jur de 17 grade şi a minimelor de 8… 10 grade.
Probabilitatea de apariţie a averselor, descarcarilor electrice şi cantitaţilor de apa local mai  insemnate va fi mai ridicata in intervalele 21 - 24 iunie şi 27 iunie - 2 iulie.
prognoza vremea se va raci uşor, pana spre o medie a maximelor in jur de 17 grade şi a minimelor de 8…10 grade.
Probabilitatea de apariţie a averselor, descarcarilor electrice şi cantitaţilor de apa local mai insemnate va fi mai ridicata in intervalele 21 - 24 iunie şi 27 iunie - 2 iulie.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.