Daniel CONSTANTIN, omul lui Dan VOICULESCU, a lasat un DEZASTRU la Ministerul Agriculturii!...

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 05.08.2016 14:32 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Declaraţia Zilei

Achim Irimescu:
 
”Daniel Constantin continua sa faca afirmaţii care nu au niciun sambure de adevar, in speranţa ca ar putea face fermierii sa uite ca el este de fapt "artizanul" intarzierii plaţilor, deşi toţi fermierii ştiu acest lucru!

De fapt singurele lucruri notabile prin care Daniel Constantin s-a facut remarcat la Ministerul Agriculturii au fost: dezangajarea sumei de circa 1 miliard euro din fondurile FEADR (AFIR) precum şi penalizari de sute de milioane de euro şi intarzierea plaţilor directe pe FEGA (APIA) cu 7 luni de zile.

Suma de 57 milioane euro la care face referire in postarea sa de pe Facebook – ca sa ma rezum numai la fondurile europene pe Agricultura – reprezinta plaţi pentru contracte derulate in trimestrul I al anului 2016 (ianuarie-martie). Dumnealui, din fericire pentru fermieri, nu mai era ministru din noiembrie 2015.

De asemenea, suma de 300 milioane euro despre care spune dl. Constantin ca va intra in conturile Romaniei in perioada urmatoare, reprezinta plaţile pentru contractele derulate in trimestrele II (aprilie –iunie) şi III (iulie-octombrie) ale anului 2016. Perioada in care, din nou, dl. Constantin n-a avut nicio contribuţie. Suma pe trimestrul II este de 231.935.189 euro, iar pentru trimestrul III de 38.803.356 euro pe FEADR, la care se adauga şi contribuţia naţionala.

In total, de la schimbarea conducerii MADR, APIA a platit pana la data de 3 august 2016, suma de 1.707,39 milioane euro. Asta in ciuda intarzierilor şi blocajelor lasate la APIA de dl. Constantin.

Prin urmare, cum spuneam, dl. Constantin s-a facut remarcat prin dezangajari şi corecţii in suma de 1,8 miliarde euro şi intarzierea cu 7 luni a plaţilor directe. Pe undeva, eu il inţeleg... Cum sa nu mistifici realitatea, cand adevarul este atat de dezastruos? Ieşirile in presa prin care face astfel de afirmaţii sunt probabil rezultatul frustrarilor sale pentru faptul ca Ministerul, condus acum bine, are rezultate notabile, la care dl. Constantin nici nu putea spera vreodata. Din nefericire pentru dansul cifrele adevarate sunt uşor de verificat şi il contrazic in totalitate”.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.