De ce a dormit TVR la tragedia de la Colectiv? Vrea (din nou) canal de stiri!...

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 02.11.2015 17:42 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Ca urmare a reacţiei intarziate pe care TVR a avut-o in cazul relatarii tragediei petrecute in Bucureşti in noaptea de vineri spre sambata 30/ 31 octombrie, directorul Departamentului Ştiri şi directorul interimar de Programe şi-au inaintat demisia, alte decizii urmand sa fie luate in zilele urmatoare, spune Irina Radu, director general interimar.
Dupa masurile de urgenţa, incepand de astazi, TVR va putea acoperi tehnic şi editorial in cel mai scurt timp posibil evenimentele de interes public major.
O procedura interna de tranziţie este aprobata incepand de astazi pana la numirea unui nou Consiliu de Administraţie.
TVR prezinta scuze telespectatorilor pentru modul in care a tratat, insuficient şi neprofesionist, tragedia din noaptea de vineri, de la momentul in care s-au petrecut faptele şi pana sambata, la 7,00 dimineaţa, cand a fost difuzat primul jurnal de ştiri.

”In acelaşi timp, actuala conducere TVR işi exprima poziţia privind necesitatea ca unul dintre canalele SRTv sa se transforme in canal de ştiri cu personal care sa lucreze in regim de ştiri, cu dotari şi abilitaţi necesare, astfel incat sa raspunda in orice moment interesului public” - mai adauga Irina Radu.

CA al TVR a decis inchiderea, de la 1 august, a televiziunii TVR News, continutul fiind preluat de celelalte canale ale SRTv.
Televiziunea TVR News, un parteneriat SRTv - Euronews, a fost lansata pe 15 noiembrie 2012, pe vremea cand presedinte-director general al SRTv era Claudiu Saftoiu.
TVR News a difuzat in mare parte programe ale televiziunii paneuropene Euronews, dar si continut produs de Televiziunea Romana, in special de Stirile TVR.
La momentul respectiv, TVR News a inlocuit televiziunea de stiri TVR Info, care si-a suspendat emisia pe 15 august 2012, la ora 23.59, potrivit unei decizii luate la momentul respectiv de Claudiu Saftoiu, in contextul situatiei financiare critice a Televiziunii Romane, institutie care se afla atunci in proces de restructurare.
Televiziunea TVR Info a fost lansata pe 31 decembrie 2008, fiind unul dintre canalele infiintate de Alexandru Sassu, cel care ocupa la momentul respectiv functia de presedinte-director general al Televiziunii Romane.
Initial, TVR Info a difuzat informatii utilitare si transmisii live din trafic.
In mai 2011, televiziunea TVR Info a fost relansata ca televiziune de stiri, de Alexandru Lazescu, presedinte-director general al Televiziunii Romane la acel moment.

Societatea Romana de Televiziune a incheiat anul 2014 cu o pierdere de 81,5 milioane de lei, in conditiile in care Televiziunea Romana a avut, anul trecut, venituri totale de 544,2 milioane de lei si cheltuieli totale de 625,8 milioane de lei.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.