De ce dispar copiii de acasa?

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 23.05.2014 16:53 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Salvaţi Copiii Romania atrage atenţia asupra numarului tot mai mare de dispariţii voluntare in randul copiilor şi organizeaza, in parteneriat cu Inspectoratul General al Poliţiei Romane (IGPR), activitaţi de informare şi sensibilizare a elevilor, parinţilor, profesorilor şi opiniei publice, marcand astfel in Romania Ziua Internaţionala a Copiilor Disparuţi.

In ultimul an (mai 2013 - mai 2014), in ţara noastra au fost raportate 3.257 de dispariţii de copii, iar statisticile oficiale arata ca, in peste 90% din cazuri, este vorba de plecari voluntare.
Potrivit datelor furnizate de Direcţia de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului General de Poliţie, numai de la inceputul acestui an a fost solicitata urmarirea la nivel naţional a 1.205 copii.
Majoritatea au fost gasiţi, iar, in momentul de faţa, in evidenţele Poliţiei exista 338 de minori, dintre care 61 cu varste mai mici de 10 ani.

Potrivit reprezentanţilor IGPR, 74 dintre copiii cautaţi nu se afla la prima dispariţie, unii dintre aceştia avand la activ mai multe plecari voluntare.
Principalele motive care ii determina pe copii sa işi paraseasca familia sunt nesupravegherea de catre parinţi, lasarea lor in grija bunicilor sau a altor rude, odata cu plecarea aparţinatorilor legali la munca in strainatate, lipsa comunicarii cu parinţii, lipsa de educaţie, abandonul şcolar şi influenţa anturajului negativ.

Din anul 1983, ziua de 25 mai este dedicata copiilor disparuţi, iar la nivel mondial sunt organizate acţiuni care au scopul de a sensibiliza opinia publica cu privire la problematica copiilor declaraţi disparuţi in intreaga lume.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.