De ce Europa vrea o autostrada, iar Victor Ponta doarme in pantofi?

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 08.12.2013 17:58 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Unii se mai intreaba ce are Europa cu Romania de nu o primeşte in Spaţiul Schengen.
Ca noi suntem europeni de pe vremea lui Burebista şi ar trebui sa se intinda un covor roşu special pentru romani.
Nici nu mai conteaza ca au fost puse la dispoziţia Romaniei miliarde de euro pentru modernizare, bani pe care romanii nici macar nu reuşesc sa-i cheltuie, fara a mai vorbi de calitatea proasta şi costurile mari ale fiecarei investiţii finalizate.
Unul dintre exemplele cele mai vizibile ale felului cum se fac lucrurile in Romania o reprezinta autostrazile.
Inca de la bun inceput, Europa a desenat coridoarele rutiere pan-europene care sa traverseze Romania şi a asigurat ca vine şi finanţarea.
Numai ca Romania se face ca ploua chiar şi in anul 2013, cu proiectele de autostrada ale guvernului Victor Ponta.
Şi atunci ce sa mai inţeleaga Europa?
Dupa ce au trebuit ani buni pentru finalizarea podului de la Calafat, unde romanii au avut mereu ceva de imparţit şi de obiectat, mioritic, incat pana la urma l-au facut bulgarii.
Numai ca degeaba au facut bulgarii podul de la Calafat, pentru ca nu exista autostrada in Romania!...
Şi, dupa cum s-a vazut din ce-i trece prin cap lui Victor Ponta, nici nu o sa fie curand gata coridorul pan-european care sa asigure o circulaţie ”europeana” peste Dunarea de la Calafat.
De fapt, Victor Ponta este mai interesat sa traga o autostrada pentru ca prietenul lui, Liviu Dragnea, sa nu mai dea in gropi cand se duce pe moşia lui numita Teleorman.
Cam la fel a facut şi Adrian Nastase, care a semnat contractul de un miliard de euro cu Bechtel, pentru autostrada Transilvaniei, doar pentru a-i plati bunavoinţa lui George W. Bush, care a venit la Bucureşti sa salute curcubeul impreuna cu Ion Iliescu. Şi care Bechtel l-a sponsorizat pe George W. Bush in campania electorala cu ... un miliard de dolari.
Aşa ca coana Europa, daca vrea coridoare rutiere pan-europene in Romania, sa faca bine sa primeasca Romania in Spaţiul Schengen şi sa vina sa-şi construiasca singura autostrazile...

 
 
 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.