De ce MINTE ministrul de interne? Ce miscari de trupe se fac la MAI?...

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 20.03.2016 20:35 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

In cursul zilei de 19 martie a.c., a avut loc etapa finala a mai multor concursuri organizate pentru trecerea in corpul ofiţerilor a agenţilor de poliţie, maiştrilor militari şi subofiţerilor. Pentru cele 1.000 de locuri scoase la concurs, au promovat pana in prezent 825 dintre candidaţi, 675 la nivelul Poliţiei Romane şi 150 la nivelul celorlalte structuri ale MAI, se spune intr-un comunicat MAI.

La concursuri, s-a inscris un numar de peste 9.200 de candidaţi — agenţi de poliţie, maiştri militari şi subofiţeri, absolvenţi de studii superioare care indeplinesc condiţiile legale.
Cea mai mare concurenţa s-a inregistrat la Inspectoratul General al Poliţiei Romane, cu o medie de peste 11 candidaţi/loc, pentru ocuparea celor 720 de posturi aprobate pentru incadrare.
Posturile ramase neocupate vor fi scoase la concurs intr-o etapa viitoare, dupa finalizarea contestaţiilor şi incadrarea pe post a celor admişi.

Concursurile, se spune, reprezinta o prima etapa a Planului de Masuri pentru reducerea deficitului de personal din MAI, aprobat de catre ministrul afacerilor interne, Petre Toba, in condiţiile in care, la nivelul instituţiei exista un deficit de peste 12.000 de posturi necesar a fi incadrate in vederea indeplinirii in condiţii optime a misiunilor incredinţate.

Paradoxal pentru cei care au urmarit indeaproape activitatea Poliţiei Romane, in evaluarea activitatii desfasurate de Politia Romana in anul 2015, unde a fost prezent şi Petre Toba, scriindu-se negru pe alb ca deficitul de personal este de doar 4.937 de politisti (1.509 ofiteri, 3.428 agenti) şi 270 personal contractual!...
Mai mult, Petre Toba vorbeşte acum de un deficit de peste 12.000 de posturi (!!!), uitand ca pana şi guvernul lui Dacian Cioloş, din care face parte ministrul Petre Toba, era preocupat sa acopere  deficitul de personal estimat la... 10.000 de posturi vacante!
Nu mai conteaza, nu-i aşa, pentru ca e vorba de bugetul Romaniei şi chiar şi un guvern tehnocrat o poate aburi şi creşte cheltuielile dupa cum il taie capul şi fara sa dea la nimeni socoteala.
Ţineţi cont: toate se intampla pe fondul in care Poliţia Romana s-a tot laudat in ultimii ani cu o reducere fara precedent a infracţionalitaţii in Romania, mai ales datorita rezultatelor excepţionale şi profesionalismului poliţiştilor!...

Pe de alta parte, mai spune Poliţia Romana, numai de la inceputul anului 2016, la nivelul MAI au fost inregistrate peste 3.000 de incetari ale raporturilor de munca prin pensionare, iar peste 2.800 de angajaţi sunt suspendaţi sau detaşaţi la alte instituţii.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.