De ce sa participi la Loteria Vizelor?

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 16.10.2014 17:57 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Ce spune Henry A. Leighton, consulul general al SUA la Bucuresti, Romania:

Statele Unite ale Americii si-au castigat independenta in urma cu peste doua sute de ani si, de atunci, imigratia a jucat un rol important in dezvoltarea noastra si ne-a facut puternici. Mai mult decat orice alta natiune, SUA incurajeaza si considera binevenita imigratia legala. Una dintre modalitatile de incepere a procesului de imigrare este disponibila in luna octombrie a fiecarui an, cand Guvernul SUA accepta inregistrari pentru Loteria Vizelor. Acest program permite potentialilor imigranti sa se inscrie gratuit la loteria in urma careia participanti selectati in mod aleatoriu pot solicita vize de imigrare, care fac posibile statutul de rezident permanent si ulterior obtinerea cetateniei americane.

Nu toate tarile pot participa la Loteria Vizelor, in principal doar acelea care au un numar extrem de mic de imigranti in SUA. Romania este una dintre aceste tari, la fel ca majoritatea tarilor europene, si continua sa fie una dintre tarile selectate pentru includere in programul Loteria Vizelor. Acest lucru permite oricarui cetatean roman adult sa se inscrie si sa aiba sanse egale sa fie selectat, iar ulterior sa imigreze in SUA. In mod normal, conform legislatiei americane, potentialii imigranti trebuie sa aiba o relatie clar definita cu o persoana care este deja rezident legal sau cetatean al SUA. In cazul Loteriei Vizelor, aceste relatii nu sunt necesare. Orice persoana este eligibila daca indeplineste o cerinta de baza: trebuie sa aiba o diploma de bacalaureat sau doi ani de experienta relevanta in munca si sa nu existe motive de descalificare valabile pentru orice alt potential imigrant.

Daca o persoana este selectata si are diploma de bacalaureat, acest lucru nu ii garanteaza obtinerea vizei. Un participant trebuie sa indeplineasca in acelasi timp cerinte medicale si de securitate (aproape toti participantii le indeplinesc). In fiecare an, aproximativ 50.000 de participanti din intreaga lume sunt selectati si indeplinesc cerintele. Persoanele selectate care primesc viza de imigrare ar putea primi vize si pentru sot/sotie si copii. La editia anterioara a Loteriei Vizelor, peste 400 de cetateni romani au primit vize de imigrare prin Loteria Vizelor de la Ambasada SUA din Bucuresti.

Pe scurt, raspunsul la intrebarea „De ce sa participi la Loteria Vizelor?” este: pentru cei care doresc sa locuiasca in SUA permanent, este o oportunitate extraordinara de a face acest lucru. In programul Loteria Vizelor, toti sunt egali. Toti au aceleasi sanse. Nicio persoana nu este favorizata. Daca iti doresti acest lucru, ai initiativa si putin noroc, chiar tu ai putea fi cel selectat.

SUA accepta sute de imigranti legali in fiecare zi. Acest lucru este o parte a mostenirii noastre nationale. Noii imigranti creeaza legaturi si relatii intre tari. Pentru Romania si SUA, acest program continua sa consolideze relatia deja extrem de stransa pe care o avem intre popoarele si tarile noastre. Daca esti interesat de Loteria Vizelor, te invit sa afli mai multe despre program si sa te inscrii la www.dvlottery.state.gov. Nu trebuie sa platesti nicio taxa de inscriere. Este vital ca participantii sa nu uite sa isi noteze si sa retina numarul de confirmare a inscrierii. Acest numar le va permite participantilor sa verifice ei insisi electronic daca au fost sau nu selectati si sa obtina informatii despre situatia lor.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.