De ce SE SINUCID PROCURORII?... Cum s-a facut JUSTITIE pe vremea lui ILIESCU, NASTASE si PONTA?...

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 29.03.2017 09:29 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Cristian Panait s-a nascut la 29 martie 1973, la Targovişte, şi a fost un procuror roman a carui sinucidere, la varsta de 29 de ani, la 10 aprilie 2002, in Bucureşti, a fost intens mediatizata, din cauza suspiciunilor referitoare la presiunile la care ar fi fost supus.
Imediat dupa moartea lui Cristian Panait, s-a banuit ca sinuciderea a fost cauzata de faptul ca şefii sai, Ilie Picioruş şi Ovidius Paun, au infirmat soluţia pe care a dat-o in dosarul care il viza pe procurorul Alexandru Lele, care fusese suspendat din funcţie dupa ce a dispus reţinerea lui Adrian Tarau, fiul prefectului de Bihor numit de PSD.
Sinuciderea sa a avut loc de la ultimul etaj al blocului situat in Bucureşti, str. Logofat Luca Stroici nr. 35.

Ministerul Public a precizat ca sinuciderea lui Panait, prin defenestrare de la etajul doi al unui imobil, a fost cauzata de un „complex de factori psihostresori”.
Ziarul german Frankfurter Allgemeine Zeitung a redat rezultatul investigaţiilor jurnalistei Ela Simona Fica, potrivit careia inaintea sinuciderii lui Panait a existat o divergenţa intre acesta şi fostul procuror Victor Ponta, care devenise de curand şef al corpului de control in cabinetul Adrian Nastase.
Victor Ponta ar fi fost interesat ca Panait, la vremea aceea doctorand al Rodicai Stanoiu, ministrul justiţiei din cabinetul Nastase, sa-l gaseasca vinovat pe Alexandru Lele.

Procurorul oradean Alexandru Lele dispusese arestarea lui Adrian Tarau, fiul prefectului de Bihor şi important sponsor al PSD la alegerile din 2000.
Premierul de atunci al Romaniei, Adrian Nastase, care la acea vreme il avea doctorand pe Victor Ponta, era de asemenea interesat de rezultatul anchetei lui Panait.
De altfel, pe atunci, Adrian Nastase a şi declarat la un post de televiziune: ”Nu cred in arestarile de vineri seara”...

Tarau a fost eliberat şi a fugit in SUA. Procurorul Lele acuza public: “Nastase a intrat cu bocancii in anchetele penale”.

Un fost partener de afaceri de-al lui Tarau il denunţa, din inchisoare, pe anchetatorul Lele.
Suspectat de corupţie, Lele intra in investigarea Biroului de Anchete Speciale din cadrul Parchetului General.
La Oradea este trimis tanarul procuror Cristian Panait, pentru a-l investiga pe Lele.

Percheziţia la domiciliul din Oradea al procurorului Alexandru Lele eşueaza. Eşuarea percheziţiei este preluata de mass-media, povestea capata conotaţii politice.

Cristian Panait se prezinta la sediul Parchetului General pe 1 aprilie 2002 şi dispune scoaterea de sub urmarire penala a procurorului Alexandru Lele.
Ordonanţa de scoatere de sub urmarire penala a lui Lele avea sa fie infirmata in aceeaşi zi de şefii procurorului Panait.
Cristian Panait a decedat noua zile mai tarziu ca urmare a unei sinucideri controversate.(sursa: Wikipedia)

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.