De la 193 la 3 270 de îmbolnaviri de rujeola

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 07.12.2011 15:41 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

La nivel naţional, numărul cazurilor de îmbolnăvire cu rujeolă şi rubeolă a crescut.

Astfel, dacă în 2010 au fost confirmate în toată ţara 193 cazuri de îmbolnăvire cu rujeolă, în 2011 numărul acestora a crescut la 3 270 de îmbolnăviri.
Cele mai multe cazuri sunt înregistrate în judeţele din NV teritoriului, respectiv în judeţele Bihor (560 cazuri), Cluj (462 cazuri), Maramureş (422 de cazuri), Sălaj (341 cazuri), Satu-Mare (319 cazuri).
Şi numărul cazurilor de rubeolă a crescut anul acesta de aproape 3 ori, faţă de anul trecut. Dacă în 2010 au fost întregistrate 350 de cazuri de îmbolnăvire, anul acesta s- au confirmat nu mai puţin de 1064 de cazuri.
În toată zona europeană există o evoluţie a numărului cazurilor de rubeolă şi rujeolă, în acest context şi România este afectată. Principala cauză a îmbolnăvirilor se datorează absenţei vaccinării la grupele de vârstă eligibile, cuprinse în calendarul de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii.
În anul 2010, comunităţile cele mai afectate au fost cele de rromi care au copii nevaccinaţi, iar în anul 2011 infecţia s-a extins şi la copii nevaccinaţi din unităţile de învăţământ preşcolar şi şcolar.
Ca măsură de stopare a extinderii numărului de îmbolnăviri direcţiile de sănătate publică au intervenit în focarele de colectivităţi, inclusiv prin vaccinare ROR suplimentară la persoanele nevaccinate identificate.
În prezent, Ministerul Sănătăţii a dispus organizarea unei campanii suplimentare de vaccinare în toate colectivităţile cu risc de cumul de cazuri.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.