De RASUL LUMII!... ROMANIA este ULTIMA din EUROPA la BANII ALOCATI pentru EDUCATIE!...

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 21.03.2017 10:12 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Daca mai este cineva care se intreaba cum de PSD a fost, de-a lungul democraţiei originale, singurul PARTID care a tot caştigat alegerile parlamentare in Romania, iata unul dintre posibilele raspunsuri.

Cam aşa arata, ca sa nu se mai agite nimeni, o situaţie la nivelul Uniunii Europene cu ţarile şi procentele din PIB alocate domeniul Educaţiei.
Dar nu este numai vina Pesedeului, deşi Abramburica şi şleahta au realizat un sistem aproape perfect de invaţamant privatizat de stat.
Adica, pentru a fi mai clar, interese private susţinute cu banii de la marea traista a bugetului de partid şi de stat.  
Numai ca nici ceilalţi eunuci politici nu prea pricep nimic din ce şi cum ar trebui sa se intample in Romanika.
La inceputul mandatului de preşedinte a lui Klaus Iohannis, cand nici nu se uscase cerneala pe buletinul de vot, toata lumea cea vestita a eşichierului politic a fost de acord ca Ministerul Apararii sa primeasca cel puţin 2% din PIB.
Ca sa inţeleaga lumea mai bine, este ca şi cum ţi-ai gasit un loc de casa şi, chiar daca ploua torenţial şi iarna este aproape, tu dai banii pe un gard ieftin de sarma...

Aşa ca nu mai mira pe nimeni ca Romania se afla, in topul european al banilor alocaţi pentru educaţie, pe ultimul loc, cu doar... 3,1 % din PIB.
In timp ce media in Uniunea Europeana este de 4,9 % alocaţi pentru educaţie din Produsul Intern Brut.   
Şi nu e vorba doar de salarii mai mari pentru nişte privilegiaţi angajaţi la stat pe baza de pile, cunoştinţe şi relaţii, majoritatea fiind şi purtatori ilegali de diploma.
Revenind la topul UE, aproape de Romania - a se reţine, la banii alocaţi din PIB pentru Educaţie - se mai afla Irlanda - 3,7 %, Bulgaria şi Italia (!) - 4 %...
Danemarca este ţara din Uniunea Europeana care investeşte cel mai mult in Educaţie, 7 % (!), adica mai bine de dublu faţa de Romania.
Peste 6 %, investesc - in ordine descrescatoare - Suedia, Belgia, Finlanda, Estonia, Portugalia şi Letonia.
Tot atat de adevarat, insa, este ca sunt ţari ca Spania, Germania, Slovacia, Grecia, Croaţia şi Cehia, care nu aloca mai mult de 5 % din PIB pentru Educaţie.
Ceea ce inseamna ca nu intotdeauna banii aduc fericirea, pardon, educaţia...   

 
 
 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.