Dezinfectantii din spitale au fost diluati de... SRI?

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 07.05.2016 19:14 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

ActiveWatch solicita Comisiei parlamentare pentru controlul SRI sa verifice relaţia SRI cu Hexi-Pharma.

In virtutea informaţiilor puse la dispoziţia publicului de catre jurnalişti de investigaţie, activitatea unui grup de societaţi comerciale — intre care cea mai frecvent menţionata este Hexi—Pharma — a fost suspectata de mai multe fapte penale şi pare sa fi expus unui grav risc sanatatea populaţiei din 40 de judeţe ale ţarii, timp de mai mulţi ani de zile.
S-a constatat un volum uriaş de contracte cu cvasitotalitatea instituţiilor publice de sanatate, derulate pe parcursul mai multor ani.
Parte dintre faptele sesizate au facut obiectul unor investigaţii ale DNA, Parchete şi DIICOT.
Numai ca investigaţiile s-au incheiat fara consecinţe.
Astfel, s-a observat ineficienţa oricarei forme de control privind legalitatea activitaţii acestui sistem de societaţi comerciale.
Ţinand cont de caracterul vag al art. 41 al Legii nr. 14 din 24 februarie 1992 (*actualizata*) privind organizarea şi funcţionarea Serviciului Roman de Informaţii (SRI) — care face referire la sursele de venituri ale SRI, ActiveWatch solicita Comisiei parlamentare, in primul rand, sa se verifice daca Serviciul Roman de Informaţii a deschis, in ultimii 5 ani, vreo investigaţie cu privire la faptele Hexi-Pharma şi a grupului de societaţi conexate.
Daca raspunsul este pozitiv, sa se verifice daca SRI a informat vreuna dintre autoritaţile competente cu privire la faptele constatate.
Totodata, ActiveWatch solicita Comisiei parlamentare sa se verifice daca exista vreo legatura economica intre activitatea SRI şi societaţile comerciale Hexi-Pharma sau cu vreuna dintre societaţile comerciale care funcţioneaza in conexiune cu Hexi-Pharma.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.