Dilema Zilei: PSD si-a ales presedinte pe cel mai iubit dintre condamnati

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 23.07.2015 11:33 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Liviu Dragnea a fost ales preşedinte interimar al PSD in şedinţa Comitetului Executiv Naţional din 22 iulie 2015.

La 15 mai 2015, Liviu Nicolae Dragnea şi-a dat demisia din funcţia de Ministru al Dezvoltarii Regionale şi Administraţiei Publice in Cabinetul Ponta IV, precum şi din cea de preşedinte executiv al PSD, in urma condamnarii acestuia la un an de inchisoare cu suspendare in dosarul "Referendumul", de catre Judecatorii de la Inalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Liviu Dragnea:
"Nu m-a surprins susţinerea domnului preşedinte Iliescu, m-a onorat foarte mult. Ca de obicei, domnul preşedinte Iliescu a avut o argumentaţie foarte solida şi corecta, raţionala”.
"Sigur, Victor Ponta a crezut ca buletinele sunt deja tiparite, trebuia sa ajunga la o intalnire la Otopeni, nu a mai apucat sa voteze. Pana la urma e o soluţie rabinica"...

Valeriu Zgonea:

"In acest moment, PSD a ieşit din criza, a fost o situaţie excepţionala şi am luat o decizie speciala. Decizia speciala, un om care şi-a dedicat ultimii zece ani activitaţii PSD, respectat, omul din dreapta prim-ministrului Victor Ponta, care este condamnat, dar nu intr-un dosar care a fost stabilit de catre activul nostru de partid ca daca este dosar de corupţie te retragi. Este opţiunea mea personala şi cred ca in acest moment Liviu Dragnea este cea mai buna soluţie pentru PSD"...

Gabriel Oprea:
”Decizia Comitetului Executiv Naţional PSD este un pas pe calea stabilitaţii şi permite intregii Coaliţii sa se preocupe cu maxima atenţie de guvernare. Votul de incredere acordat lui Liviu Dragnea este foarte clar şi la fel de clara este şi opţiunea partidului pentru continuarea guvernarii.”

Mircea Geoana:
”PSD şi-a pecetluit astazi soarta, hotarand sa mearga pe mana lui Liviu Dragnea. Din pacate pentru democraţia din Romania, un partid politic inca mare va fi condus de o persoana condamnata pentru corupţie politica. Acest lucru reprezinta o pata pe faţa social-democraţiei romaneşti şi europene”.

Raluca Turcan (PNL):
”Raspunsul PSD la aşteptarile oamenilor de reforma a clasei politice: un condamnat cu suspendare. PSD nu se dezice. Dupa lideri cu probleme de corupţie, PSD nu se poate desprinde de politica tip clientela şi-şi numeşte in frunte un condamnat penal. Cu un asemenea partid de guvernare, in toamna se va schimba majoritatea parlamentara şi PNL va da un nou Guvern”.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.