DNA santajeaza JUDECATORI si incalca frecvent DREPTURILE si LIBERTATILE CETATENESTI din ROMANIA!... O spune PARLAMENTUL CORUPTILOR!...

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 28.11.2017 15:20 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Declaraţia Zilei

COMUNICAT DE PRESA al preşedinţilor celor doua Camere ale Parlamentului Romaniei

Parlamentul Romaniei a luat act cu neplacuta surprindere de comunicatul emis in data de 27 noiembrie 2017 de catre Departamentul de Stat din Statele Unite ale Americii referitor la dezbaterea privind reforma Justiţiei.
Dorim sa subliniem ca, in orice discuţie cu partenerii noştri trebuie sa plecam de la un principiu constituţional fundamental, acelaşi in SUA şi in Romania, potrivit caruia dezbaterile, deciziile şi voturile din Parlament se desfaşoara in numele suveranitaţii poporului şi nu pot face obiectul niciunei forme de presiune.
Statele Unite ale Americii trebuie sa aiba incredere in Parlamentul Romaniei care urmareşte sa consolideze independenţa sistemului judiciar şi eliminarea influenţelor politice in funcţionarea justiţiei.
Statele Unite ale Americii trebuie sa aiba incredere in Parlamentul Romaniei care dezbate in aceste zile legile de reforma ale justiţiei, pentru ca este acelaşi Parlament care:
•    a adoptat Declaraţia privind aniversarea a doua decenii de Parteneriat Strategic Romania – SUA;
•    a aprobat alocarea a 2% din PIB pentru cheltuielile de aparare;
•    a decis participarea forţelor armate ale Romaniei in teatrele de operaţiuni din Afganistan şi Irak, precum şi in cadrul cooperarii in coaliţia anti-ISIS/DAESH, alaturi de SUA şi alţi aliaţi;
•    a adoptat legile privind achiziţionarea sistemului de aparare antiracheta Patriot
Exprimam speranţa ca declaraţia Departamentului de Stat al SUA a fost facuta cu buna credinţa, dar nu putem sa nu remarcam ca ea nu pare sa fie rezultatul unei analize echilibrate, obiective şi cuprinzatoare a faptelor, facand mai degraba ecou unor opinii vehiculate in spaţiul public romanesc.
Natura şi forma Declaraţiei Departamentului de Stat al SUA sunt de neinţeles in contextul in care este greu de imaginat ca in Statele Unite ar fi putut avea loc incalcarile drepturilor şi libertaţilor cetaţeneşti la care asistam frecvent in Romania.
Este greu de crezut ca in SUA un procuror şi-ar permite sa prezinte in faţa instanţei de judecata interceptari masluite sau sa şantajeze judecatorul ca ii va face dosar penal daca nu ia o decizie in favoarea sa.
Este greu de crezut ca intr-o democraţie consolidata, cum e cea a SUA, exista protocoale de colaborare intre serviciile de intelligence şi magistraţi.
E probabil de neconceput in sistemul de justiţie american ca reprezentanţii serviciilor secrete sa işi extinda campul tactic pana in sala de judecata şi sa ofere opinii juridice magistraţilor, dupa care sa urmareasca daca aceştia iau decizii in acord cu soluţiile sugerate.

Este, de asemenea, de neimaginat in SUA ca un funcţionar public de rang inalt sa refuze a se prezenta in faţa unei comisii parlamentare de ancheta, incalcand astfel decizii clare ale Curţii Constituţionale.
Nu in ultimul rand, este greu de crezut ca in SUA un magistrat care incalca flagrant drepturile fundamentale ale omului nu are niciun fel de raspundere in faţa legii.
Toate aceste numeroase abuzuri care au avut loc in Romania reprezinta motivul principal pentru iniţierea dezbaterilor privind reforma justiţiei.
Fiecare amendament adoptat in cadrul Comisiei speciale are scopul de a indrepta abuzurile şi vulnerabilitaţile, precis documentate, din sistemul actual de justiţie.
Parlamentul Romaniei ar fi bucuros sa puna la dispoziţie Departamentului de Stat al SUA intreaga documentaţie referitoare la principiile care au stat la baza elaborarii propunerilor actuale de reforma a sistemului judiciar, principii larg susţinute de asociaţiile profesionale ale magistraţilor din Romania care au luat parte activ la dezbaterile ce se desfaşoara in aceasta perioada.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.