Doar in anii 50, membrii Marii Adunari Nationale n-aveau imunitate... O sa vedeti voi!...

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 04.12.2015 21:38 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Declaraţia Zilei

Cererea DNA privind incuviinţarea reţinerii şi arestarii preventive a social-democratului Dan Şova a fost aprobata de plenul Senatului cu 95 voturi "pentru", 30 "impotriva".

Senatorul PSD Dan Şova:

"Mi s-a cerut arestarea in februarie pentru un alt dosar, care se afla in instanţa. Este cineva care nu ma poate judeca? Nu. Pot fi judecat foarte bine pentru acel dosar. In acest dosar toata urmarirea penala este finalizata. Nu am sesizat nici sa fuga lumea de mine prin mall, nici sa se sperie lumea de mine in staţia de tramvai. Nu ştiu de ce reprezint un pericol public.(...)
Ştiţi ce ma ingrijoreaza la cei care vorbesc despre renunţarea la imunitate? Ca daca maine un judecator va face o greşeala, vor discuta şi despre renunţarea la inamovabilitate şi, atunci, intr-adevar nu vom mai avea stat de drept. (...)
In anii '50, in Romania, nici judecatorii nu aveau inamovabilitate şi nici membrii Marii Adunari Naţionale nu aveau imunitate. Daca vrem sa pastram instituţii democratice, inamovabilitatea şi imunitatea nu reprezinta altceva decat garanţii de exercitare independenta a unui mandat de autoritate sau de reprezentare şi nimic altceva.(...)
Nu va spun cum sa votaţi, spre deosebire de marii lideri politici ai partidelor din Romania. Va spun sa votaţi aşa cum scrie la Regulament şi la Constituţie - conform conştiinţei”...

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.