Domnule presedinte Klaus Iohannis, sunteti intr-o eroare profunda...

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 06.11.2015 20:13 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Declaraţia Zilei

Centrul de Resurse Juridice (CRJ):

”Domnule Preşedinte Klaus Iohannis, Sunteţi intr-o eroare profunda. Va explicam de ce:
Nu inţelegeţi semnificaţia termenului de societate civila. Ea reprezinta tot ceea ce nu este inregimentat in instituţiile publice, fie sub forma organizata, respectiv cu personalitate juridica, fie fara aceasta organizare. Adica şi noi, cei de la Centrul de Resurse Juridice (CRJ), dar şi cei care se afla in strada, suntem societate civila. Fiecare dintre noi dorim ceva, uneori acelaşi lucru, alteori nu. Nu exista termenul 'reprezentativitate', pentru ca este incompatibil cu libertatea de asociere, fie aceasta formala sau informala. Prin urmare, nu puteţi invita la consultari nici 'coaliţii de organizaţii neguvernamentale cu larga recunoaştere publica' şi nici persoane dintre manifestanţi care au 'un grad ridicat de reprezentativitate', pentru ca nu credem ca exista aşa ceva. Nu au fost inventate pana acum, in lumea democratica, cu tradiţie asociativa, criterii pentru cerinţele dumneavoastra.
In plus, nu rezulta din comunicatul instituţiei prezidenţiale care este motivul invitaţiei la consultari.
Daca motivul consultarii este numirea unui premier, cu regret va informam ca acest lucru face parte, din punct de vedere constituţional, din fişa postului dumneavoastra şi a partidelor trimise de noi (trebuie sa ne asumam asta) in Parlament.
Daca scopul invitaţiei dumneavoastra este acela de a afla doleanţele cetaţenilor, atunci trebuie sa va deplasaţi in strada.
Intre timp, socotim ca e timpul sa va asumaţi in integralitate mandatul constituţional”.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.